Αθλητικά

Νικητές ΑΕΚ και Αίας Καλαμάτας στο τουρνουά ακαδημιών των Φιλιατρών

Με τους αγώνες κατάταξης και στη συνέχεια με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το “2nd Filiatra Summer Cup”, το οποίο διοργάνωσε η Εράνη με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας και της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Το παρών έδωσαν ομάδες από 9 Ακαδημίες, τόσο από τη Μεσσηνία ( Καλαμάτα, Πανθουριακός, Ομόνοια, Αίας, Τέλλος Αγρας, Εράνη), όσο και από άλλες περιοχές (ΑΕΚ, Πανιώνιος Μεγαλόπολης), εκ των οποίων οι 5 ομάδες συμμετείχαν με δύο τμήματα (Αίας, Ομόνοια, Πανιώνιος Μεγαλόπολης, Πανθουριακός, Εράνη).

Οι διοργανωτές κατέβαλαν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε το τουρνουά να εξελιχθεί ομαλά και να μην υπάρξουν προβλήματα. Ολες οι ομάδες έμειναν ικανοποιημένες από την οργάνωση, όπως επισήμαναν στους υπεύθυνους τους τουρνουά.

Στη διάρκεια του τουρνουά ακούστηκαν παράπονα σχετικά με τη συμμετοχή κάποιων νεαρών αθλητών χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα. Υπήρξαν φωνές από γονείς ή φίλων των ομάδων, αλλά αυτό το γεγονός δεν στάθηκε ικανό για να χαλάσει την καλή εικόνα του τουρνουά.

Στους αγώνες κατάταξης στην κατηγορία U12 (γεννηθέντες 2006-2007) την πρώτη θέση πήρε η ΑΕΚ και στην κατηγορία U14 (γεννηθέντες 2004-2005) την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αίας. Συγκεκριμένα, στην U12, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της Ομόνοιας σε ένα παιχνίδι, που οι νεαροί αθλητές των δύο ομάδων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με τους Ανδριώτη και Κολοκοτρώνη για να ισοφαρίσει σε 2-2 η Ομόνοια με τα γκολ που έβαλε ο Ι. Κωστόπουλος. Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με γκολ που σημείωσε στο β’ ημίχρονο ο Πεχλιβανίδης.

Στην κατηγορία U14, ο Αίας κέρδισε 2-1 τον Πανθουριακό με γκολ που σημείωσαν οι Γκράσσης και Γ. Παπανικολόπουλος, ενώ το γκολ για την ομάδα της Θουρίας πέτυχε το Μπομπότσι. Αξία αναφοράς όχι μόνο για τον αγώνα, αλλά και για το τουρνουά αποτελεί η κίνηση των παικτών του Πανθουριακού, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα, χειροκρότησαν τους αντιπάλους τους αναγνωρίζοντας τη δίκαιη νίκη τους. Γεγονός που αποτέλεσε και θέμα αναφορά για το τουρνουά.

Στα υπόλοιπα ματς κατάταξης είχαμε στην U12 τον Πανθουριακό να κατακτά την 2η θέση (2-0 τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης), την 3η θέση πήρε η Καλαμάτα (5-1 τον Αία) και την 4η θέση η Εράνη (4-2 τον Τέλλο Αγρα). Στην U14, τη 2η θέση κατέλαβε ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης 6-0 την Εράνη( και την 3η η Ομόνοια (4-0 τον Απόλλων Καλαμάτας).

Τους αγώνες του τουρνουά διηύθυναν οι Γιάννης Κουτσαναστάσης, Αποστόλης Καυκάς, Κώστας Αντωνόπουλος, Ηλίας Μπουρίκας, Γιώργος Βανικιώτης και Αντώνης Μιχαλόπουλος.

Το ιατρικό επιτελείο Ζαχαρίας Στάμος, Γιάννης Καναβός και Γιώργος Γριβοκωστόπουλος φρόντισε κατά τη διάρκεια των αγώνων την υγεία των νεαρών αθλητών.

Οι βραβεύσεις

Μετά το τέλος των αγώνων οι ομάδες μετέβησαν στην πλατεία Φιλατρών, όπου έγιναν οι απονομές των κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες, στους παίκτες που ξεχώρισαν στο τουρνουά, ενώ δόθηκαν αναμνηστική διπλώματα στους προπονητές των ομάδων και μετάλλια στους διαιτητές.

Η πρώτη βράβευση ήταν ξεχωριστή, καθώς απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής στο νεότερο σε ηλικία παίκτη του τουρνουά, τον Νάσο Αργυρόπουλο , που αγωνίζεται στην Εράνη.

Μετά βραβεύθηκε ως MVP κατηγορίας U12 ο Χρήστος Δαρβίρας της ΑΕΚ, ο MVP κατηγορίας U14 Γιώργος Παπανικολόπουλος του Αίαντα.

Καλύτερος τερματοφύλακας κατηγορίας U12 ο Παύλος Βαρελάς της Καλαμάτας και καλύτερος τερματοφύλακας κατηγορίας U14 ο Γιάννης Παπανικολόπουλος του Αίαντα.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στις ομάδες κατά κατηγορία. Για την U12 νικήτρια ήταν η ΑΕΚ, στη 2η θέση η Ομόνοια και στην 3η ο Πανθουριακός.

Στην κατηγορία U14 νικητής αναδείχθηκε ο Αίας, τη 2η θέση ο Πανθουριακός και την 3η ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης.

Μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους διαιτητές που διηύθυναν τα παιχνίδια του τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών.

Στους προπονητές των ομάδων Μιχάλη Παυλή της ΑΕΚ U12, Βαγγέλη Κουρεντζή Βαγγέλης του Πανθουριακού U14, Γιώργο Βλάχο του Πανθουριακού U12, Βασίλη Παναγιωτόπουλο της Ομόνοιας, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο του Αίαντα U14 και του Απόλλωνα, Θεόδωρο Σακκά του Αίαντα U12, Παναγιώτη Καλόμαλο του Πανιωνίου Μεγαλόπολης U14, Πολύνικο Παναγιωτίδη του Πανιωνίου U12, Παναγιώτη Δρούγα της Καλαμάτας, Κώστα Γεωργακόπουλο του Τέλλου Άγρα Κώστα Βλαχόπουλο της Εράνης U14 και Σωτήρη Λυμπερόπουλο της Εράνης U12.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button