Τοπικά Νέα

Ντου του ΣΔΟΕ σε νεκροταφεία της Μεσσηνίας

Υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέφτηκαν χθες τον δήμαρχο της Καλαμάτας και του παρέδωσαν έγγραφο της ΔΟΥ Καλαμάτας, με το οποίο ζητούνται πληροφορίες για το προσωπικό, που παρέχει εργασίες φροντίδας των ταφικών μνημείων (καθαρισμός, άναμμα καντηλιών) στο Κοιμητήριο Καλαμάτας.

Η ΔΟΥ, κάνοντας λόγο για πλήθος καταγγελιών, καλεί τους δήμους να ελέγξουν αν εντός των κοιμητηρίων που είναι αρμοδιότητάς τους δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας: «…σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν έχει καμία εργασιακή σχέση με αυτό το προσωπικό, όπως αποδεικνύεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοιμητηρίου. Η φροντίδα των μνημείων ανατίθεται από συγγενείς των θανόντων, οι οποίοι έχουν τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παράσχει όλα τα στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή του, στις Φορολογικές Αρχές».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως η κατάσταση για το νεκροταφείο της Καλαμάτας δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη φορολογική διοίκηση με τους νέους ελέγχους να αφορούν τις καταγγελίες που έχουν ακουστεί για… υπηρεσίες που παρέχουν ορισμένοι χωρίς αποδείξεις.

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Ευγενία Κούβελα με επιστολή της στους 6 δήμους του νομού ζήτησε ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε κοιμητήρια. Στην επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, επώνυμες και ανώνυμες, στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των δήμων σας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Εφορία, με έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ. Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button