Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευση

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καλαμάτας

Καταλήψεις ξεκίνησαν μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας. Χθες το πρωί υπό κατάληψη βρίσκονταν το 3ο Λύκειο (Παραλίας), το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ (στην Κρήτης), το 4ο ΕΠΑΛ και το 6ο Λύκειο (στο πρώην Πολυκλαδικό), ενώ στο ίδιο κτήριο οι καταληψίες επέτρεψαν να λειτουργήσει κανονικά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Παιδιά από το 3ο Λύκειο μας είπαν ότι είναι μικρές οι αίθουσες στα μαθήματα κατεύθυνσης, βρόμικες οι τουαλέτες και πως δεν έχει εξοπλιστεί το χημείο, ενώ τους έκλεισαν και έναν εξωτερικό χώρο (είχε χρήση καπνιστηρίου).

Από τα ΕΠΑΛ μας ανέφεραν ότι το κτήριο είναι προβληματικό, πέφτουν σοβάδες, είναι βρόμικες οι τουαλέτες και το γήπεδο μπάσκετ δεν πλαστικοποιήθηκε και έχει λακκούβες.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μας ενημέρωσαν ότι αιτήματα έλαβαν μόνο από το 4ο ΕΠΑΛ, που αφορούσαν το κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού και τα οποία κοινοποίησαν στο Δήμο Καλαμάτας.

“Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο”, παρατήρησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Γιώργος Σταματόπουλος και κάλεσε τα παιδιά “αφού έδωσαν το μήνυμά τους να επανέλθουν στο σχολείο, να ακούσουν και να ελέγξουν αν υλοποιούνται οι υποσχέσεις που θα πάρουν”.

Μικροζημιές, σύμφωνα με ενημέρωση από τη διεύθυνση, έγιναν προχθές το απόγευμα στο πρώην Πολυκλαδικό, πιθανόν από εξωσχολικούς.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button