Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ξεκίνησε ο εορτασμός του Αγίου Χαράλαμπου στα Φιλιατρά

Ξεκίνησαν από σήμερα το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο, οι οποίες και θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε επισημότητα σήμερα το απόγευμα έγινε η υποδοχή, από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τις τοπικές αρχές, στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, των μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, παρουσία πλήθους πιστών που από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν την πόλη για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Αγιο Χαράλαμπο.

Αύριο Παρασκευή, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της θα γίνει λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Με αφορμή την μεγάλη θρησκευτική γιορτή, αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη και η ετήσια εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στην πόλη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button