ΑστυνομικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Ξεχωριστή ομιλία στην Χώρα για τα ναρκωτικά από τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας [εικόνες]

Παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Πούπουζα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και ο Γαργαλιανιώτης διοικητής του Τμήματος, Αστυνόμος Β’, Τάσος Δεληγιάννης, απέδειξαν πως επιτελούν ουσιαστικό έργο, όχι μόνο στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά κυρίως στην πρόληψη, που ειδικά αφορά και τους νέους ανθρώπους. 

Μπορεί οι συλλήψεις ανθρώπων που εμπλέκονται στο χώρο των ναρκωτικών να είναι το κύριο έργο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος που έχει αναλάβει και υλοποιεί και ο οποίος διακριτικά έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτός της ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες.

Έτσι, ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Δήμου Πύλου Νέστορος, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και των Διευθυντών του Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας, ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου, στον κινηματογράφο REX στην Χώρα, τους μαθητές των σχολικών μονάδων της πόλης για τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Πούπουζας ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Ο κ. Πούπουζας στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας πως η Αστυνομία στέκεται με σεβασμό δίπλα στους πολίτες και οφείλει να αναπτύσσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαζί τους. Τέλος, ενημέρωσε του μαθητές πως μπορούν να εισέλθουν στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

Ο κ. Δεληγιάννης ανέλυσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες, με λόγια απλά και κατανοητά στους μαθητές προσπαθώντας να τους αποτρέψει από την χρήση τους. Μίλησε για τις χώρες, όπου αυτά παράγονται, για τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται και τις επιδράσεις τους, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για τη δεύτερη πιο κερδοφόρο επιχείρηση στον κόσμο, μετά τη διακίνηση των όπλων, η οποία αγγίζει τα 800 δις δολάρια ετησίως. Τους μίλησε για τα φυσικά και τα συνθετικά ναρκωτικά καθώς και για τις βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό του ανθρώπου που οδηγούν σε καταστροφική εξάρτηση, ακόμα και στο θάνατο όπως προαναφέρθηκε. «Τα ναρκωτικά, είναι ουσίες φυσικές ή τεχνητές, οι οποίες ονομάζονται ναρκωτικές ή εξαρτησηογωνες ή ψυχοτρόπες, επειδή επιδρούν στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και προκαλούν εξάρτηση», εξήγησε ο διοικητής και συνέχισε. «Η παρουσία των ναρκωτικών στη γη, είναι τόσο παλιά, όσο σχεδόν και ο άνθρωπος! Υπάρχουν αναφορές, ακόμη και στα Ομηρικά Έπη. Για να φανταστείτε, βότανα, ρίζες καρποί και φύλλα, χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για να ανακουφίσουν από τον πόνο και να θεραπεύσουν ασθένειες.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία σκυλιού της Δίωξης Ναρκωτικών με το συνοδό αστυνομικό της, ο οποίος ερεύνησε και βρήκε ναρκωτικές ουσίες που από πριν είχαν κρύψει στην αίθουσα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπαστυνόμος μιλάει σε μαθητές για το τι είναι τα ναρκωτικά, πώς μπορούν να βλάψουν, αλλά και πώς λειτουργεί το Τμήμα ως υπηρεσία, καθώς έχουν προηγηθεί και άλλες ομιλίες του σε σχολεία στους Γαργαλιάνους, Πεταλίδι και Καλαμάτα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, κ. Γιώργος Μπαχούμας, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ το παρών έδωσαν, εκτός των μαθητών, γονείς και φορείς της Χώρας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του Γυμνάσιου Χώρας κα. Ζωίτσα Βαρβατσούλη, η οποία παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Δεληγιάννη, καθώς και ο διευθυντής του Λυκείου Χώρας κ. Πέτρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με την σειρά του παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Πούπουζα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button