Αγροτικά

Οι προτάσεις της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα μετά την περιοδεία Μπαγινέτα στη Μεσσηνία

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους ιχθυαλιείς, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ακούει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του κόσμου, ανέφερε το πρωί, από την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, από την οποία ξεκίνησε την περιοδεία του στη Μεσσηνία, ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, τον οποίο συνόδευσαν η πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα και άλλα στελέχη.
Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal ο κ. Μπαγινέτας, η περιοδεία στη Μεσσηνία γίνεται στο πλαίσιο μιας καινούργιας δράσης της Νέας Δημοκρατίας για την επαφή με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, ώστε αφενός να γίνει η παρουσίαση της “Συμφωνίας Αλήθειας” του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου να ακούσει το κόμμα τους προβληματισμούς, τις απόψεις, τις προτάσεις του κόσμου.
Οι προτάσεις αυτές κατατίθενται στη Γραμματεία Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και στον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, συνέχισε ο κ. Μπαγινέτας, που κατάγεται από τη Λαμία, ώστε να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα ενόψει της ολοκληρωμένης παρουσίασής του.
Ερωτηθείς ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής απάντησε ότι “δυστυχώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου ακολουθεί τις εξελίξεις αντί να τις οδηγεί”.
Όπως υποστήριξε, ο υπουργός δεν προετοίμασε τις θέσεις της χώρας, παρότι από τον περασμένο Νοέμβρη ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε τις προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα.
Πρόσθεσε ο κ. Μπαγινέτας ότι στη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης “ο προϋπολογισμός θα είναι εκ των πραγμάτων μειωμένος, ενώ υπάρχουν και οι εσωτερικές προτεραιότητες της ΚΑΠ που η χώρα θα πρέπει να πετύχει. Όμως η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες διαφορές σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση μπορεί να τις επιτύχει. Διαφορές όπως η εξωτερική σύγκλιση, η περαιτέρω ενίσχυση των ομάδων παραγωγών και των νέων αγροτών. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Αποστόλου”.
Η περιοδεία του κ. Μπαγινέτα συνεχίστηκε μετά την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας σε αγροτικές και τυποποιητικές μονάδες στους Δήμους Οιχαλίας, Μεσσήνης και Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα έγινε ανοιχτή συζήτηση με παραγωγούς στον Αριστομένη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button