Οικονομία

«Οι φορολογικοί επιθεωρητές στα ελληνικά νησιά έρχονται νύχτα, μεταμφιεσμένοι» 09/08/2018 | 12:51

«Εντυπωσιασμένος» ο γερμανικός Τύπος για τις εξελιγμένες μεθόδους κατά της φοροδιαφυγής που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Τις εντυπώσεις του γερμανικού Τύπου έχει συγκεντρώσει η τεράστια «Επιχείρηση Τρίαινα», κατά της φοροδιαφυγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνικά νησιά. Ο γερμανικός Τύπους δηλώνει «εντυπωσιασμένος» από τις εξελιγμένες μεθόδους κατά της φοροδιαφυγής στα νησιά.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό Focus, επικαλούμενο πληροφορίες της γερμανικής Handelsblatt λέει πως οι Έλληνες φορολογικοί επιθεωρητές χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους κατά της φοροδιαφυγής στα νησιά: Έρχονται τη νύχτα, μεταμφιεσμένοι σε παραθεριστές, προσποιούμενοι τους τουρίστες, ελέγχουν μπαρ και καταστήματα.

Αλλά οι τοπικές εταιρείες έχουν πολύπλοκα κόλπα για να προστατέψουν τα εισοδήματά τους από τον φόρο, προσθέτει το γερμανικό περιοδικό. Μόνον από τη φοροδιαφυγή, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει ετησίως έξι δισ. ευρώ λιγότερα, εκτιμούν οι ειδικοί. Ειδικά στα εστιατόρια κατά τη διάρκεια των διακοπών πολλά έσοδα δεν φορολογούνται. Δεν είναι ασφαλές να είσαι φορολογικός επιθεωρητής στην Ελλάδα. Πριν από μερικά χρόνια, αρκετοί από αυτούς είχαν ληφθεί ως όμηροι από θυμωμένους επιχειρηματίες στην Ύδρα, ανέφερε η εφημερίδα, ενώ άλλοι φορολογικοί υπάλληλοι είχαν δεχθεί επίθεση στη Ρόδο κατά τον έλεγχο ενός νυχτερινού κέντρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button