Αθλητικά

Ολυμπιακός – Μπέρνλι: Με στόχο το μηδέν στην άμυνα για το πρώτο βήμα της πρόκρισης

Δύσκολη αποστολή για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στη δυσκολοκατάβλητη Μπέρνλι (21:00, Novasports2 HD) – Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Μαρτίνς κατεβάζει τους 11 που έπαιξαν με τη Λουκέρνη

Τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League θέλει να βάλει απόψε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μπέρνλι (21:00, Novasports2 HD). Για τους Πειραιώτες είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να κάνουν εύκολη τη ζωή τους στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Αγγλία.

Φυσικά η Μπέρνλι δεν είναι σε καμία περίπτωση Λουκέρνη και το αποδεικνύει η 7η θέση στη οποία τερμάτισε στο περσινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Μία ομάδα άψογη τακτικά, δυσκολοκατάβλητη, που τρέχει ακατάπαυστα και μαρκάρει στενά, προσπαθώντας να μην αφήνει χώρους στους αντιπάλους της. Βέβαια το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη σε συνεχή παιχνίδια σε Αγγλία και Ευρώπη, ενώ δεν έχει και εμπειρίες από διεθνείς αγώνες.

Από την άλλη πλευρά η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού είναι στα ύψη, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει η αυτοσυγκέντρωση και το πάθος που έλειψαν πέρυσι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αναμενόταν δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Το σχήμα που παρέταξε στα δύο παιχνίδια με τη Λουκέρνη θα εμπιστευτεί και κόντρα στη Μπέρνλι.

Τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού ακόμα δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε ο Πορτογάλος προκειμένου να τους ρίξει από την αρχή. Από την άλλη δεν σκοπεύει να ρισκάρει να χαλάσει την ομοιογένεια που βρήκε η ομάδα. Θέλει σιγά-σιγά να βάλει στην ενδεκάδα νέα πρόσωπα και από τη στιγμή που η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλή στα δύο ματς με τη Λουκέρνη δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές.

Έτσι μετά και την προπόνηση της Τετάρτης με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού «κλειδώνει» το αρχικό σχήμα. Με Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας. Βούκοβιτς και Μιράντα θα είναι οι δύο στόπερ. Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά θα συνθέσουν το δίδυμο στα χαφ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Γκερέρο θα βρίσκονται οι Λάζαρος, Φορτούνης, Ποντένσε. Ο Μαρτίνς αν έκανε μία αλλαγή αυτή θα ήταν στο κέντρο της άμυνας. Μόνο αυτό θα άλλαζε ο Πορτογάλος, αλλά ο Μεριά ακόμα δεν είναι σε θέση να μπει από την αρχή.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει πιο έτοιμες λύσεις στον πάγκο, παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να φτάσει στο στόχο του.

Η αποστολή για το ματς περιλαμβάνει τον Νάτχο, τον Γκιγιέρμε, τον Μεριά, τον Χασάν. Δεν είναι σίγουρο πώς θα είναι μέσα στην τελική 18άδα όλοι τους, αλλά όσοι είναι μέσα, είναι απόλυτα έτοιμοι να βοηθήσουν κι αν χρειαστεί, θα το κάνουν με απόλυτη επιτυχία.Σε αυτό ποντάρει και ο Μαρτίνς, για την πρώτη αναμέτρηση με τους Άγγλους, στα πλέι οφ του Europa League.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Γιαννώτης – Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Καμαρά – Λάζαρος, Φορτούνης, Ποντένσε – Γκερέρο

Μπέρνλι (4-1-4-1): Χαρτ – Λόουτον, Ταρκόφσκι (Λονγκ), Μι, Γουόρντ – Κορκ – Λένον, Γουέστγουντ, Χέντριχ, Γκούντμουνσον – Βόουκς (Μπαρνς)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button