Αγροτικά

Ομπρέλα προστασίας από τη φορολογία αναζητούν στην Agrotica οι αγρότες

Αντιµέτωποι µε µια νέα πραγµατικότητα βρίσκονται αυτό τον καιρό οι Έλληνες αγρότες, πτυχές της οποίας έρχεται να φωτίσει και η 27η Agrotica. Πίσω από τα λαµπερά χρώµατα, τις άσπρες κορδέλες και τα αστραφτερά τεχνολογικά επιτεύγµατα που φωτίζουν την έκθεση, κρύβεται αυτές τις µέρες η βαθιά αγωνία των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής να παραµείνουν στο παιχνίδι.

Αποτελεί ίσως κοινό µυστικό, ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγµατα, κανενός δεν του περισσεύουν λεφτά για να τα ξοδέψει στα ατελείωτα σαλόνια της διεθνούς έκθεσης.  Αντίθετα, χιλιάδες είναι οι αγρότες που σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας εναγωνίως τις «νέες λύσεις» που θα τους επιτρέψουν να περιορίσουν τα κόστη παραγωγής, να διορθώσουν µε άλλα λόγια τον λογαριασµό δαπάνης – οφέλους της δραστηριότητάς τους και να κρατηθούν όρθιοι στον τυφώνα της φορολογίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά το θέµα της βαριάς φορολογίας, σπεύδουν να το αντιµετωπίσουν και µε επιλογές στο επίπεδο των επενδυτικών δαπανών, τέτοιες που θα τους απαλλάξουν ενδεχοµένως από πρόσθετα βάρη. «Τυράκι» σ’ αυτόν τον προσανατολισµό αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις και τα Σχέδια Βελτίωσης, το δέλεαρ  των οποίων κινητοποιεί δυνάµεις και στέλνει  κόσµο στα φαντασµαγορικά περίπτερα των αντιπροσωπειών τρακτέρ και εξοπλισµού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button