Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ο Αυστραλός… από την Πυλία που κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ

«Είναι τρελό»! Με αυτές τις δύο λέξεις, ο Θανάσης Κοκκινάκης περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο την απίστευτη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του τουρνουά του Μαϊάμι, όσο και το «κοκτέιλ» των συναισθημάτων που τον πλημμύριζαν εκείνη την στιγμή, μόλις λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβό του… Χαρά, έκπληξη, ευτυχία, ικανοποίηση γιατί του βγήκε το παιχνίδι όπως το είχε σχεδιάσει, αλλά και αδυναμία να πιστέψει ότι νίκησε και απέκλεισε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου! Όλα μαζί, χτυπημένα μέσα σε ένα «σέικερ» συναισθημάτων!
Ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, που ως νεαρός έκανε τους ειδικούς να μιλάνε για ένα μεγάλο ταλέντο που αναδεικνύεται στο χώρο του τένις, αλλά και που τόσο πολύ στην συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του και να ατενίζει και πάλι τον ορίζοντα με αισιοδοξία.

Οι ρίζες στην Πελοπόννησο

Ο Θανάσης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1996 στην Αδελαΐδα από Έλληνες γονείς. Οι ρίζες του καθαρά πελοποννησιακές, καθώς η καταγωγή του πατέρα του Τρύφωνα είναι από την Πυλία και η καταγωγή της μητέρας του Παρασκευής από την Τρίπολη. Ο ίδιος μάλιστα έχει και ελληνική υπηκοότητα, καθώς είναι δημότης στα Περιβολάκια Πύλου.

Πρωτοέπιασε ρακέτα σε ηλικία 8 ετών και έκτοτε δεν την αποχωρίστηκε ποτέ. Το 2005 είδε τον Ρώσο Μαράτ Σαφίν να κατακτά στην Μελβούρνη το Grand Slam και εκείνη την ημέρα είχε αποκτήσει πλέον το ίνδαλμά του, τον τενίστα στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει. Κάπως σαν τον Σαφίν στο Αυστραλιανό όπεν θα αισθανόταν μέσα του και εκείνη την στιγμή του 2008, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Αυστραλίας στην ηλικιακή κατηγορία των 12 ετών.
Το 2009 επιλέχθηκε για να συμμετέχει μαζί με άλλα παιδιά σε μια περιοδεία αγώνων στην Ευρώπη και ο ίδιος επανειλημμένως έχει δηλώσει πως αυτή η τουρνέ του άλλαξε όλη την ζωή.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button