Τοπικά Νέα

Ο Δήμος Τριφυλίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας του Ταουράνο, στην Καμπανία της Ιταλίας

Η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων θα δώσει σειρά παραστάσεων στο  Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας του Ταουράνο,  στην  Καμπανία της Ιταλίας.

Ο Σύλλογος  συμμετέχει με δικά του έξοδα και καμία επιβάρυνση οικονομική δεν έχει ο Δήμος ή η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ δίδεται η ευκαιρία στο Δήμο μας να προβληθεί και τουριστικά με παρουσίαση (βίντεο, ομιλία, stand με παραδοσιακά προϊόντα, παραδοσιακά κεράσματα) στο ιταλικό κοινό αλλά και  επίσκεψη συνεργασίας στον Δήμο διοργάνωσης του φεστιβάλ, από όπου έχουμε δεχθεί  επίσημη πρόσκληση.

Η Ιταλία θα είναι μία από τις 5 χώρες που θα συμμετέχουν στο φετινό διεθνές φεστιβάλ , που θα γίνει στο Δήμο μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας του Ταουράνο ιδρύθηκε  το 1996  και  διοργανώνεται από  την οργανωτική ομάδα , Pro Loco του Taurano με τη συνεργασία της Λαϊκής Ομάδας «Laccio D’Amore», σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του CIOFF και υπηρετώντας αξίες όπως αυτές της ειρηνικής συνύπαρξης, του αλληλοσεβασμού, της  φιλίας και συνεργασίας ανθρώπων με διαφορετική προέλευση και πολιτισμό και μέσα από τη μουσική, το χορό, ήθη και έθιμα . Για περίπου επτά ημέρες, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, το Taurano και η ευρύτερη περιοχή του,  ζει έντονα αυτό το λαογραφικό γεγονός που περιλαμβάνει μουσική, χορούς, κοστούμια, χρώματα και πρόσωπα, με προσκαλεσμένες  έξι ομάδες του εξωτερικού και μία εθνική , σε ένα κοινό των 5000 ατόμων.

Κρίνεται πως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να εκπροσωπήσει και παρουσιάσει και παρουσιάσει το Δήμο μας τουριστικά, λόγω γνώσης της ιταλικής γλώσσας πως είναι ο κ. Κατσούλας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Να πατε και να περασετε καλα…..και καντε και κατι καλο για την πολη σας ΑΦΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΑ αφου ξερει και την Ιταλικη γλωσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button