Κόσμος

Ο Ερντογάν δικαιολογείται για το «ιπτάμενο παλάτι»: «Είναι δώρο στο κράτος, δεν μου ανήκει»

Ως «δώρο» στο τουρκικό κράτος χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν το «ιπτάμενο παλάτι», η προσθήκη του οποίου στον κρατικό στόλο των 11 αεροσκαφών και των τριών ελικοπτέρων σε χαλεπούς για την οικονομία καιρούς προκάλεσε σάλο στη γείτονα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ,  ότι ο εμίρης του Κατάρ χάρισε το Boeing 747-8 σε έκδοση VIP στο τουρκικό κράτος κι όχι στον ίδιο τον Ερντογάν. Κι εξαπέλυσε επίθεση κατά της κεμαλικής αντιπολίτευσης που «βγήκε στα κάγκελα» για το πολυτελέστατο αεροπλάνο των 400 εκ.δολαρίων με τις επτά κρεβατοκάμαρες και τις δύο αίθουσες συνεδριάσεων.

«Δεν θέλω να πληγώσω τους κουφούς, αλλά δεν ακούνε και κατασκευάζουν ιστορίες. Το Κατάρ πουλούσε αυτό το αεροπλάνο σε τιμή γύρω στα 500 εκ.δολάρια. Εμείς δείξαμε ενδιαφέρον. Κι όταν το πληροφορήθηκε ο εμίρης του Κατάρ, το χάρισε στην Τουρκία. “Δεν παίρνω λεφτά από την Τουρκία. Της το χαρίζω”, είπε. Το αεροπλάνο δεν ανήκει σ’ εμένα αποκλειστικά, ανήκει στο κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Γιατί λοιπόν αναστατώνεται το CHP που θα δοθεί ένα τέτοιο αεροσκάφος στην Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ή τα τηλεοπτικά τους κανάλια; Είναι αδύνατο να τους καταλάβεις. Κατέθεσα μηνύσεις εναντίον τους και του ηγέτη τους και θα επιληφθούν τα δικαστήρια. Αυτοί θα χάσουν κι εμείς θα κερδίσουμε. Δεν έχουν βαρεθεί να χάνουν, αλλά ούτε κι εμείς να κερδίζουμε. Θα συνεχίσουμε. Το αεροσκάφος για το οποίο μιλούν βάφεται αυτή την ώρα», είπε ο Ερντογάγν επιστρέφοντας από το Αζερμπαιτζάν.

Ενώ προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν μαζί ένα ταξίδι μ’ αυτό, όταν τελειώσει η ανακαίνιση τονίζοντας ότι «θα ανεβείτε σε αεροσκάφος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, όχι σε δικό μου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button