Πολιτική

Ο “κοριός”… πίνει το αίμα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Η ανακάλυψη “κοριού” στο Διοικητήριο και συγκεκριμένα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελ. Αλειφέρη, εκτός από το σκάνδαλο που δημιούργησε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, είχε και δευτερογενή αποτελέσματα, με τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ελ. Αλειφέρη τάχθηκε ο έτερος αντιπεριφερειάρχης Περ. Μαντάς, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Τατούλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας και παραιτήθηκε. Μέσα σε αυτό το κλίμα η πλειοψηφία των οπαδών της Ν.Δ. στάθηκε στο πλευρό των Αλειφέρη και Μαντά, θεωρώντας σωστή την πρωτοβουλία τους να μην ειδοποιήσουν τον Τατούλη πριν την επέμβαση των διωκτικών αρχών. Στο ίδιο στρατόπεδο βρίσκεται και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, γνωστός πολέμιος της πολιτικής Τατούλη.

Τη στάση των παραπάνω δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας που εξελέγησαν με τον Τατούλη, πλην του Αγγ. Χρονά που δεν παρέστη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη και οι πληροφορίες τον θέλουν προσκείμενο στην πλευρά Αλειφέρη – Μαντά, αυτών δηλαδή που κινούνται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Ετσι μένουν μόνο 3 με τον Τατούλη: η Αντωνία Μπούζα που όλα δείχνουν ότι ράβει ταγέρ για να ορκιστεί αντιπεριφερειάρχης στη θέση του Περ. Μαντά, ο Απ. Γκούνης, πρόσωπο της επιρροής του τ. υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου (που φαίνεται να παραμένει πιστός στη σχέση με τον Τατούλη), και ο Γ. Μπουλούκος, ψηφισμένος από την πλειοψηφία (ουσιαστικά διορισμένος από τον Τατούλη) Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Οπως γίνεται πλέον αντιληπτό, το θέμα παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και αν δεν αντιμετωπιστεί ακαριαία από την ηγεσία της Ν.Δ. θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button