Αθλητικά

Ο λυτρωτικός νόμος για τον Παναθηναϊκό και οι επικείμενες εξελίξεις

Εδώ και κάποιες ημέρες υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ίσως στο τέλος να μην βγάλει και κάπου, αλλά εξίσου πιθανό είναι να φέρει και ραγδαίες εξελίξεις στον σύλλογο, όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην εταιρεία. Σε αυτήν την ιστορία, ίσως βοηθήσει και ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Ανώνυμες Εταιρείες, με οφειλές άνω των 20.000€ σε δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα.

Το μοναδικό και τελευταίο εμπόδιο στην υπόθεση, είναι να προχωρήσει μια νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε σε αυτό το πλαίσιο να ενταχθούν και οι ΠΑΕ. Κάτι που σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, είναι ήδη δρομολογημένο από την πλευρά της κυβέρνησης και εκτιμάται ότι θα αναπροσαρμοστεί στη διάρκεια του Μαρτίου, με το «τριφύλλι» να είναι το πρώτο που θα τον αξιοποιήσει

Στη διάταξη αυτή δεν προβλέπεται κάτι που να αφορά οφειλές σε ποδοσφαιριστές ή άλλους συλλόγους, καθώς πηγαίνει κόντρα στις διατάξεις της FIFA και της UEFA (που το ξέκοψαν από την αρχή στην ΕΠΟ), άρα δεν μπαίνει σε… καθαρά ποδοσφαιρικά χωράφια. Με άλλα λόγια, οι προσφυγές που έχουν γίνει από κάποιους πρώην «πράσινους», είναι ένα εντελώς ξεχωριστό κομμάτι.

Το συνολικό ποσό των χρεών της ΠΑΕ, βάσει των στοιχείων που είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΠΑΕ στις 12 Οκτωβρίου, «στις 30.09.2017 ανέρχονταν σε 34,7 εκατ. ευρώ και αφορούσαν κατά 39% σε φορολογικές υποχρεώσεις, κατά 31% σε υποχρεώσεις ποδοσφαιρικού τμήματος και 30% σε λοιπές υποχρεώσεις».

Όλα αυτά ανοίγουν τον δρόμο σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο εγγύς μέλλον, με τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών να αναφέρουν ‘ότι υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές από το εξωτερικό.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Live Sport», που είναι και το βασικό της θέμα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκέφτεται ξανά το ενδεχόμενο να κάνει… μπάσιμο για την ΠΑΕ, μετά την προσπάθεια που δεν στέφθηκε με επιτυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση επί του θέματος από τον επικεφαλής του μπασκετικού «τριφυλλιού»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button