Αθλητικά

Ο ΠΑΟΚ θέλει να γράψει ιστορία στο «καμίνι» της Τούμπας

Ο βαθμός δυσκολίας του τρίτου εφετινού ευρωπαϊκού αγώνα για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν οι δύο προηγούμενοι κόντρα στη Βασιλεία. Όσο θα πλησιάζουμε προς τους ομίλους τόσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις, καθώς οι Ρώσοι είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Στα… χαρτιά η Βασιλεία είναι καλύτερη ομάδα από τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά όπως σωστά επεσήμανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου, «στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ και τα εκατομμύρια, αλλά οι ομάδες και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σε κάθε παιχνίδι».

Από τη μία είναι τα προβλήματα, με κυριότερη την απουσία του Αντρέ Βιεϊρίνια, από την άλλη το άριστο κλίμα και η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, μετά από την πρόκριση επί της Βασιλείας, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που ενδεχομένως να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ του ΠΑΟΚ. Αλλά, οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να προσέξουν πολύ. Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα η οποία ξέρει πολύ καλά να παίζει σωστό και οργανωμένο ποδόσφαιρο, έχει ένα πλάνο στο γήπεδο, που οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα το εφαρμόζουν σωστά.

Η Τούμπα απόψε το βράδυ θα είναι κατάμεστη (20:00, Novasports 2), ωστόσο αυτή η δίψα του κόσμου για το… σεντόνι δεν θα πρέπει να «πλακώσει» τους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου», να τους γεμίσει με άγχος. Χρειάζεται ο κόσμος να μπει στην εξίσωση του αγώνα, να έχει υπομονή, να γίνει ο πραγματικός 12ος παίκτης.

Με την ίδια συνταγή

Ο Λουτσέσκου χαμογέλασε όταν είδε τον Κάνιας να μπαίνει κανονικά στο πρόγραμμα των δύο τελευταίων προπονήσεων. Η παρουσία και ο ρόλος του Ισπανού απόψε στο χορτάρι είναι σημαντικός, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από παίκτες με τρεξίματα. Ακόμη ένας λόγος που ο ανέτοιμος Μπίσεσβαρ έμεινε εκτός αποστολής, με τον Ρουμάνο τεχνικό να εμπιστεύεται την ενδεκάδα που πέρασε θριαμβευτικά από τη Βασιλεία.

Ο Ελ Καντουρί θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Κρέσπο πιο πίσω να καλύπτει το μεγάλο κενό του Βιεϊρίνια. Οι Ρέι, Κίτσιου, Μαλεζάς, Σάχοφ, Ουάρντα, Ζαμπά και Ακπόμ συμπληρώνουν την αποστολή.

Με μια αλλαγή ο Καρέρα

Η μετάθεση του Ζε Λουίς στο δεξιό άκρο της επιθετικής γραμμής και η παρουσία του Λουίς Αντριάνο στο αρχικό σχήμα φαίνεται να είναι η μοναδική αλλαγή την οποία θα κάνει ο Μάσιμο Καρέρα στην ενδεκάδα της Σπαρτάκ. Σύμφωνα με την τελευταία δοκιμή του Ιταλού προπονητή, ο Τασάεφ θα μείνει εκτός σε σχέση με το σχήμα που ξεκίνησε το ντέρμπι κόντρα στη Λοκομοτίβ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισραηλινός Ορέλ Γκρίνφελντ, με βοηθούς τους Ιντάν Γιαρκόνι και Ρόι Χασάν.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button