Αθλητικά

Πάμισος-Καλαμάτα στις 3.30 μ.μ. στο Στάδιο για το «στέμμα» της Μεσσηνίας

Ο βροχερός καιρός μπορεί να δυσχεραίνει τη διεξαγωγή του σημερινού τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας, αλλά δεν μειώνει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής γιορτής και τη δίψα των δύο μονομάχων Παμίσου Μεσσήνης και Καλαμάτας για την κατάκτηση του τροπαίου. Το ραντεβού είναι στις 3.30 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας…

Χωρίς Λιόλιο η Καλαμάτα και δύο ερωτηματικά
Η Καλαμάτα «εκκινεί» με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο του κυπελλούχου που κατέκτησε πέρυσι, να επιβεβαιώσει την θέση της στην παραπάνω κατηγορία και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ιστορίας –χαρακτηριστικά που απομένει να αποδειχθεί αν αποτελούν βάρος ή ώθηση.
Αγωνιστικά οι «μελανόλευκοι» βρίσκονται σε άσχημη συγκυρία, καθώς νοκ άουτ με βαρύ διάστρεμμα είναι ο Λιόλιος, ο Αθανασόπουλος δείχνει ότι «θα σφίξει τα δόντια και θα τεθεί στη διάθεση του Μάρκου Στεφανίδη, ενώ ερωτηματικό είναι ο Ζαχαρόπουλος, λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Ελπίδες για Μασούρα στη Ζάκυνθο 
Στα ευχάριστα είναι η ενσωμάτωση του 20χρονου μέσου Αλέξανδρου Μασούρα που προέρχεται από την Αναγέννηση Καρδίτσας και τη Football League (έχει αναδειχθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα), χωρίς όμως να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον σημερινό τελικό, αλλά με βάσιμες προσδοκίες να κάνει το ντεμπούτο του την Κυριακή κόντρα στη Ζάκυνθο, κατά την 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
«Κομπλέ» και αποφασισμένος για την «κούπα»

Ο Πάμισος Μεσσήνης ολοκλήρωσε χθες με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης την  προετοιμασία του για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας κόντρα στον Π.Σ. Η Καλαμάτα. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος στα πλάνα που ετοιμάζουν για το μεγάλο «ραντεβού» του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης είναι αποφασισμένοι για το «νταμπλ». Βέβαια, στον τελικό δεν είναι το φαβορί, αλλά το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Οι Νησιώτες για να προκριθούν τον τελικό πέρασαν από δυνατές έδρες (Γαργαλιάνους, Φιλιατρά) και δείχνουν ότι τους αρέσουν τα δύσκολα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κάνουν  εντυπωσιακή πορεία και οδηγούν σταθερά την κούρσα (σε 18 αγωνιστικές έχουν γνωρίζει μόλις 1 ήττα). Ο Πάμισος Μεσσήνης αναμένεται στη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου να έχει τη στήριξη πολυάριθμων φιλάθλων του.

Αλέξης Μαντζούνης: «Να το κατακτήσει ο πιο ικανός»
Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης σε δηλώσεις του για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανέφερε: «Το Κύπελλο Μεσσηνίας είναι ένας  ιδιαίτερος θεσμός. Είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε στο μεγάλο τελικό μετά αρκετά χρόνια. Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες με «βαριά» φανέλα. Η Καλαμάτα είναι το φαβορί. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Μεσσηνίας, με τον κόσμο της, τη  φανέλα της και τη δυναμική που έχει. Εμείς θα πάμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας στον τελικό και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κατακτήσει το Κύπελλο ο πιο ικανός».

Η πορεία των 2 ομάδων προς τον τελικό
Ο Πάμισος Μεσσήνης στην πορεία του προς τον μεγάλο τελικό, απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:
Β΄ φάση: ΑΣ Ανδρούσας  (2-0 εκτός έδρας, 3-0)
Γ΄ φάση: Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων (2-1 εκτός έδρας)
Δ΄ φάση: Εράνη Φιλιατρών (3-2 εκτός έδρας).
Ημιτελική φάση: Απόλλων Καλαμάτας (1-1 εκτός έδρας, 2-1).
Ο Π.Σ. Η Καλαμάτα συμμετείχε στο Κύπελλο  Μεσσηνίας (όπως και ο Τσικλητήρας Πύλου), μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μη διοργανώσει  Κύπελλο Γ΄ Εθνικής.
Έτσι, μετά από κλήρωση αντιμετώπισε στη γ΄ φάση (εμβόλιμη) τον Απόλλωνα Πεταλιδίου (8-0).
Ακόμη, στην πορεία της προς  τον τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:
Γ΄ φάση: Ολυμπιακός  Καλαμάτας (5-0)
Δ΄ φάση: Τσικλητήρας Πύλου (1-0)
Ημιτελική φάση: Πανθουριακός (1-2, 3-1 εκτός έδρας).

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button