Ελλάδα

Πήγαν 450 αστυνομικοί στο λιμάνι της Πάτρας για να διώξουν 600 μετανάστες -Οσα έγιναν [εικόνες]

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να απομακρυνθούν 600 μετανάστες.

Εδώ και καιρό εκατοντάδες μετανάστες είχαν φτιάξει αυτοσχέδιο καταυλισμό στη λιμάνι της πόλης και συγκεκριμένα στα εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου. Εκεί διέμεναν παράτυποι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Για την απομάκρυνσή τους κινητοποιήθηκαν 450 αστυνομικοί, δυνάμεις από Πάτρα, αλλά και πολλές διμοιρίες από Αθήνα των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ. Στο σημείο βρίσκονταν και άνδρες της Ασφάλειας, της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ. Ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε έναν αστυνομικό για 1,5 μετανάστη!

Η επιχείρηση διεξήχθη με ηρεμία και χωρίς να προκύψουν προβλήματα, καθώς οι μετανάστες είδαν ουσιαστικά έναν στρατό να βρίσκεται απέναντί τους. Οπότε πειθάρχησαν αμέσως στις εντολές των αστυνομικών και επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία. Με αυτά μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας εκτός Πάτρας.

Το απόλυτο χάος στο λιμάνι

Η απόφαση για εκκένωση των άτυπων καταυλισμών ελήφθη ύστερα από τα εκτεταμένα επεισόδια και διαπληκτισμούς μεταξύ μεταναστών το τελευταίο διάστημα που είχαν κάνει την κατάσταση εκρηκτική και επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους Πατρινούς, αλλά ακόμα και για τους οδηγούς που ήθελαν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2 ημέρες ένας Έλληνας οδηγός φορτηγού οχήματος πήγε στο Λιμενικό και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, σύμφωνα με την οποία αλλοδαπός τον εξύβρισε και τον απείλησε με τη χρήση όπλου ενώ βρισκόταν εντός της καμπίνας του κατά τη διάρκεια της ζύγισης του οχήματός του στην πλάστιγγα του Nότιου Λιμένα Πατρών, προκειμένου να τον αφήσει να βάλει μετανάστες εντός του φορτίου του προπορευόμενου οχήματος χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον οδηγό αυτού και από στελέχη του Κ.Λ. Πάτρας. Στη συνέχεια ο ανωτέρω αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή.

Και αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα Αφγανός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο ομοεθνή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα:

Οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί των μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button