Αγροτικά

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος η 1η Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος αναγνωρίστηκε η 1η Ιουνίου (World Milk Day), το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Αγροδιατροφή των Ηνωμένων Εθνών και είναι ανάγκη να προβληθεί η αξία του γάλακτος στη διατροφή, την υγεία και την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερο, ιδίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, να δημοσιεύονται fake news, που αφορούν στην παραγωγή ή στη διατροφική αξία του αγελαδινού γάλακτος. Το γεγονός αυτό απασχολεί ιδιαίτερα την Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας καθώς, συμφέροντα επιμένουν να βαφτίζουν γάλα, ακόμη και φυτικά ροφήματα, τα οποία δεν έχουν τη διατροφική αξία του.

Εικόνες από μονάδες αμφιβόλου ποιότητας, που δεν προέρχονται από ελληνικές φάρμες, που κακοποιούν τα ζώα, ειδήσεις που δεν έχουν γραφτεί από επιστήμονες, αλλά βασίζονται κυρίως στη φημολογία ή σε περιστατικά τα οποία είναι μεμονωμένα. Αντίθετα, επιστήμονες, οι οποίοι γνωρίζουν το χώρο του αγελαδινού γάλακτος, διαβεβαίωσαν και πρόσφατα στο συνέδριο της ΕΦΧΕ τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σπουδαιότητά του στη υγεία μας και ειδικά στη διατροφή νηπίων, παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξή τους.

Δυστυχώς, η εικόνα αυτή συντηρείται και ισχυροποιείται από συμφέροντα που θέλουν να προωθήσουν ροφήματα αμφιβόλου ποιότητας στη διατροφή μας, πατώντας στην ειλικρινή και καλή διάθεση των καταναλωτών για οικολογική ανάπτυξη. Οι Έλληνες παραγωγοί γάλακτος της ΕΦΧΕ διατηρούν υψηλές προδιαγραφές και ενδιαφέρονται ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση σε ποιοτικό αγελαδινό γάλα, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σχολείων έχουν επισκεφθεί μονάδες μαζί με δασκάλους τους και βλέπουν τον τρόπο και τις μεθόδους παραγωγής, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με όσα κατά καιρούς παρουσιάζονται για λόγους εντυπωσιασμού, αν όχι προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button