Τοπικά Νέα

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Αποκλεισμός της Εφορίας την Τετάρτη, κινητοποίηση ενάντια στο Αναπτυξιακό Συνέδριο με τον Τσίπρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το πρόγραμμα δράσης που διαμόρφωσαν τα Σωματεία που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, το οποίο θα κορυφωθεί στα μέσα Μάρτη με απεργία, ανακοίνωσε σήμερα η γραμματεία του Πανεργατικού Μετώπου. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει αποκλεισμός της Εφορίας της Καλαμάτας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ την άλλη Τρίτη οργανώνεται μετάβαση στην Τρίπολη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…

Ειδικότερα, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι τα Σωματεία, μετά «μετά από κοινή σύσκεψη σχεδιάσαμε το πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων με ορίζοντα τα μέσα Μάρτη, όπου ομοσπονδίες και συνδικάτα ετοιμάζονται για πανελλαδική κινητοποίηση με προκήρυξη απεργίας για της 15 Μάρτη.

1 Διοργανώνουμε συγκέντρωση και αποκλεισμό της εφορίας Καλαμάτας την Τετάρτη 21/2/2018 και ώρα  11 το πρωί.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
Στις  αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα και με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», οργανώνουμε την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών. Μαζί με αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους αγροτικούς συλλόγους, στα πλαίσια της κοινωνικής συμμαχίας προετοιμαζόμαστε, να δώσουμε δυναμική απάντηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί κανένα σπίτι φτωχής λαϊκής οικογένειας.

Για το 2018, οι τραπεζικοί όμιλοι σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 ετησίως για την επόμενη τριετία. Συνολικά, δηλαδή, θα βγουν στο σφυρί 130.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υπερχρέωση προς τις τράπεζες.

2 Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Τρίπολη ενάντια στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα Σωματεία ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ -ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ καθημερινά συγκεντρώνουν συμμετοχές, για την Τρίπολη. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 4μμ από την πλατεία της Υπαπαντής.

Σφίγγουμε το χέρι στα σωματεία και συνδικάτα, σε όλους τους εργαζόμενους που σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, όρθωσαν ανάστημα, συμπορεύτηκαν στο απεργιακό μέτωπο, παρά τις όποιες διαφωνίες τους, ενάντια στην κυβέρνηση, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, την ΕΕ. Οργάνωσαν την πάλη ενάντια στο χτύπημα της απεργίας, της οργάνωσης, των συνδικάτων, της συλλογικής πάλης.

Tώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα για να κάνουμε πράξη αυτό που φωνάζαμε ως σύνθημα ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι θα μπει μπροστά. Τα συνδικάτα από τα κάτω οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην στρατηγική που υπηρετεί τα θέλω του ΣΕΒ, της καπιταλιστικής οικονομίας, των επιχειρήσεων, του ρεαλισμού, της συναίνεσης, τη λογική της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αυτή η πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης είναι που προξενεί τεράστια ζημιά, τσακίζει τη ζωή και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Είναι τεράστιο ψέμα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, βελτίωση της ζωής μας. Όρος για αυτήν είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, η σφαγή δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Η υπεράσπιση της ζωής των εργατικών δικαιωμάτων, η οργάνωση της πάλης για την αντεπίθεση της βρίσκεται στα χέρια όσων πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει έτσι. Μια κατάσταση που δυσφημεί την έννοια συνδικάτο, στα μάτια των εργαζομένων που θέλουν αποκούμπι απέναντι στην επίθεση που δέχονται στη ζωή τους, στα δικαιώματά τους.

Χρόνος για αναμονή δεν υπάρχει. Ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η κυβέρνηση μας θέλουν χωρίς ΣΣΕ. Μας θέλουν με τα ψίχουλα των 536 €. Δεν μπορούμε να υποταχθούμε στην σιγή νεκροταφείου για να περάσει το άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης πάνω από τα κορμιά μας.

Τέλος αξιοποιώντας την εμπειρία από τον αγώνα που δώσαμε μαζί με τα 536  Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που έχουν υπογράψει για τις συλλογικές συμβάσεις καλούμαστε να οργανώσουμε τον αγώνα στην ίδια κατεύθυνση ενάντια στο τσάκισμα των μισθών και μεροκάματων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button