Τοπικά Νέα

Πανελλήνιες 2018: Η ώρα της κρίσης έφθασε σήμερα για 1.231 Μεσσήνιους μαθητές

Η ώρα της κρίσης έφθασε σήμερα για 1.231 Μεσσήνιους μαθητές Γενικών Λυκείων που θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.
Στο νομό μας υπάρχουν 14 εξεταστικά κέντρα (πέντε εκ των οποίων στην Καλαμάτα), καθώς και ένα ειδικό. Επίσης δύο εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία), με τον αριθμό των υποψηφίων από αυτά να ανέρχεται στους 185.
Μάλιστα, χθες ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από τα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (και θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου), όπου οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το κείμενο του καθηγητή Ιστορίας Yuval Noah Harari.
Τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου», με τους υποψηφίους να καλούνται να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δηλώνει έτοιμη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς- όπως μας ανέφεραν- έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες, κάτι που φάνηκε και χθες με την πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ, οπότε δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια, θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, εξέταση που θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Ενιαίο Λύκειο στις 22 Ιουνίου, ενώ η εξέταση των υπόλοιπων ειδικών μαθημάτων θα γίνει στην Αθήνα.

Το «gargalianoionline» εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button