Κόσμος

Πανικός στις παραλίες: Δεκάδες επιθέσεις από θαλάσσιες ψείρες στη Φλόριντα

Σε πλήρη συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές της Φλόριντα στις ΗΠΑ, καθώς σε πολλές παραλίες της πολιτείας έχουν παρατηρηθεί δεκάδες κρούσματα επιθέσεων σε λουόμενους από τις διαβόητες «θαλάσσιες ψείρες».

Παρά το όνομά τους,, οι «θαλάσσιες ψείρες» δεν είναι έντομα, ούτε αρθρόποδα, αλλά προνύμφες των γνωστών μας μεδουσών, και διαθέτουν εξίσου οδυνηρό τσίμπημα με τα ενήλικα άτομα.

Μάλιστα, επειδή κολυμπούν σε τεράστιες ποσότητες (έχουν μέγεθος καρφίτσας), δεν φαίνονται εύκολα, αλλά παρά ταύτα προκαλούν έντονο κνησμό και εξανθήματα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία θύματός τους.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το εξάνθημα από τις «θαλάσσιες ψείρες» συνοδεύεται από συμπτώματα δηλητηρίασης (εμετούς, ναυτίες, ζαλάδες, κλπ) και χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να υποχωρήσει.

Η αντιμετώπισή του γίνεται με φάρμακα κατάλληλα για δερματίτιδες, ωστόσο το γεγονός ότι χιλιάδες λουόμενοι έχουν πέσει θύματα των «θαλασσίων ψειρών», οι αρχές έχουν ουσιαστικά κλείσει τις παραλίες.

topontiki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button