Αθλητικά

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Το πρώτο ντέρμπι της φετινής Superleagu

Στις 20:30 (Novasports1) η σέντρα, έξι μήνες μετά το επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας που έληξε άδοξα μετά την είσοδο στο γήπεδο του οπλοφορούντα Σαββίδη – Τα σχέδια Λουτσέσκου-Ουζουνίδη – Πρόσωπο του αγώνα και ο Φινλανδός διαιτητής, Γκεστράνιους

Έξι μήνες μετά το περσινό ντέρμπι της Τούμπας που έληξε άδοξα με την είσοδο του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη και τέσσερις μήνες μετά το τελευταίο τους ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, οι δύο Δικέφαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι (20:30, Novaposrts1.

Στο κατάμεστο (αφού εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το sold out) γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League σε ένα ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους (αγωνιστικούς και μη).

Δεν κρίνει τίτλο, διαμορφώνει ισορροπίες

Πέρσι το βράδυ της 11ης Μαρτίου οι παροικούντες την ελληνική ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ γνώριζαν πως ο νικητής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα γινόταν αυτόματα και το αφεντικό στην κούρσα της κατάκτησης του τίτλου.

Κι αν δεν υπήρχε η φάση με το γκολ του Βαρέλα στο 90’ εκείνο το ματς θα περνούσε στην ιστορία ως ένα από τα πλέον αδιάφορα, ωστόσο πέρασε στην ιστορία για τους λάθους λόγους με την τύχη του να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες αρκετές εβδομάδες αργότερα…

«Μας το έκλεψαν κι αυτό δεν αλλάζει…», επανέλαβε (για χιλιοστή φορά) ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, «δείξτε ότι είστε οι καλύτεροι» απάντησαν χθες οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στα Σπάτα για να ξεπροβοδίσουν την ομάδα… Τα mind games είναι πια αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού.

Μόνο που το διακύβευμα του σημερινού αγώνα δεν είναι το ίδιο με το αντίστοιχο του περσινού. Αναμφισβήτητα για το πρεστίζ και το γόητρο ή και για τους επικοινωνιακούς λόγους η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους δύο, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική και ποτέ ένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί τόσο νωρίς.

Βέβαια με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς (σωστά το μαντέψατε από το περσινό ντέρμπι) και να έχει την άλλη εβδομάδα την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό καταλαβαίνει κανείς ότι ο ασπρόμαυρος οργανισμός δεν θα είναι και τόσο εύκολο να απορροφήσει τους κραδασμούς μιας ήττας, ενώ από την άλλη μια δεύτερη κακή εμφάνιση της Ένωσης, ανάλογη με αυτή του (β’ ημιχρόνου) στο Άμστερνταμ θα προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων για το τι έκανε και κυρίως το τι δεν έκανε η Ένωση στο μεταγραφικό παζάρι.

Στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι της σημερινής αναμέτρησης ο Λουτσέσκου επεφύλασσε μικρές και μεγάλες εκπλήξεις στις επιλογές του για την 18άδα αφήνοντας έξω τον Ουάρντα, αλλά και τους δύο αναπληρωματικούς μπακ (Κίτσιου, Τόσκα) με τον Ρουμάνο να αμφιταλαντεύεται για τον παρτενέρ του Μαουρίτσιο στον άξονα (Βέρνμπλουμ ή Κάνιας), αλλά και για τις πτέρυγες της επίθεσης όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για δύο θέσεις.

Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ ο Ουζουνίδης σίγουρα θα έχει στο βασικό σχήμα τον Λιβάια, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι στις πτέρυγες θα δούμε δύο μπακ (Λόπες μπροστά από τον Χουλτ και Γκάλο μπροστά από τον Μπακάκη) και τα ερωτηματικά αφορούν τον άξονα (δίδυμο Σιμόες, Μάνταλου;).

Από τους παράγοντες που έχουν τη δική τους σημασία είναι κι ο διαιτητής της αναμέτρησης, καθώς για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια θα βρεθεί στην Τούμπα ξένος διαιτητής σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ματίας Γκεστράνιους από την Φινλανδία να ορίζεται από την ΚΕΔ ως ο άρχοντας του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button