Τοπικά Νέα

Παράταση 26 μηνών και πανωπροίκι 1,5 εκατ. για ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης 6 μήνες, πάει για ολοκλήρωση στους 32 μήνες!

Η ολοκλήρωση θα γίνει με συμπληρωματική σύμβαση ύψους 1.560.757,52 ευρώ, ενώ η αρχική ήταν 12,2 εκ. ευρώ. Στη συμπληρωματική σύμβαση θα πληρωθούν και σταλίες μηχανημάτων του αναδόχου, αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ, λόγω της πρόκλησης πυρκαγιών σε υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ και στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, μία ακόμα παράταση, την 6η κατά σειρά, μέχρι τις 30 Ιουνίου, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για το έργο αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 23.217.317,76 ευρώ. Με την έγκριση αυτή το έργο που είχε προθεσμία ολοκλήρωσης 6 μήνες, πάει για ολοκλήρωση στους 32 μήνες!

Η έγκριση ήταν να δοθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, αλλά αποφασίστηκε αναβολή, προκειμένου να παρευρίσκονται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και να κάνουν πλήρη ενημέρωση.

Να αναφέρουμε ότι για το έργο με σύμβαση 12,2 εκ. ευρώ, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας έχει εγκρίνει συμπληρωματική σύμβαση ύψους 1.560.757,52 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη συμπληρωματική σύμβαση, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει απορρίψει ένα μέρος της, αυτό που αφορά το ΧΑΔΑ “Μεσιανή Λάκκα” στο Δήμο Βέλου – Βόχας και η Περιφέρεια έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης στο Τμήμα Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να οριστεί δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στην εκδίκαση αυτή. Η συμπληρωματική σύμβαση σχετίζεται και με την πρόκληση πυρκαγιών σε υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ, όπως στον “Αγιο Νικόλαο” Πύλου, στο “Αλιμάκι” Κυπαρισσίας και στα “Λιμενικά” Μεσσήνης.

Στα επιπλέον αυτά χρήματα προβλέπονται σταλίες μηχανημάτων της αναδόχου εταιρείας, δηλαδή αποζημίωση στον ανάδοχο, γιατί τα μηχανήματά του δεν μπορούσαν να δουλέψουν για αρκετές μέρες λόγω των πυρκαγιών.

Το έργο αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ που υλοποιείται με έκπτωση 46,11%, δημοπρατήθηκε στις 17 Απριλίου 2015 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν 6 μήνες, μέχρι τις 22 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με τη συμπληρωματική αυτή σύμβαση δίνεται λύση στο πρόβλημα των δεμάτων που είχαν τοποθετηθεί στους ΧΑΔΑ “Σταυρός” στο Κρανίδι και “Αγιος Νικόλαος” στην Πύλο. Για τα χιλιάδες, όμως, δέματα στον “Αγιο Νικόλαο” που εξαφανίστηκαν με τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης, ενημέρωση κι εξηγήσεις δεν έχουν δοθεί από την Περιφέρεια.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τατούλη περί ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αναφέρθηκε ότι μεταξύ των υπόλοιπων χώρων που θα αποκατασταθούν, είναι στις θέσεις “Προφήτης Ηλίας” στο Δήμο Οιχαλίας, “Αλιμάκι – Λυκόχωρος” στο Δήμο Τριφυλίας και “Λιμενικά” στο Δήμο Μεσσήνης.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button