Εκπαίδευση

Περισσότερα από 200 παιδιά αναβίωσαν το Πένταθλο στην Αρχαία Μεσσήνη

1


Περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, γονείς, προπονητές και συνοδοί, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο επιβλητικο, μοναδικο Στάδιο- γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου μετά από πρωτοβουλία του αθλητικού σωματείου Ολυμπιάδα Καλαμάτας και με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Δήμου Μεσσήνης και του ΣΕΓΑΣ της περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε η αναβίωση των αγώνων του αρχαίου πεντάθλου!
Στόχος της Περιφέρειας είναι να γίνει η αθλητική αυτή εκδήλωση Θεσμός, προάγοντας την αθλητική παιδεία και προβάλλοντας τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από ένα ταξίδι που ξεκινάει από το χθες και καταλήγει στο σήμερα.
Φιλοδοξία η συμμετοχή σε μελλοντικές διοργανώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, αθλητικών σωματείων από το εξωτερικό, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Στρατηγικός στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο εμπλουτισμός της διοργάνωσης με παράλληλες εκδηλώσεις όπως διεθνή αθλητική ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, διαδραστικές ξεναγήσεις στο στάδιο και πολιτιστικά δρώμενα.
H διοργάνωση για πρώτη φορά, με το όλο εγχείρημα να είναι δύσκολο και πολύπλοκο, ήταν μια όμορφη εμπειρία για τα παιδια που το ευχαριστήθηκαν, αν και υπήρχε κούραση, λόγω της ζέστης. Ωστόσο οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει άφθονο νερό για τους αθλητές. Στα παιδια της Α’ και Β’ Δημοτικού απονεμήθηκαν στεφάνι ελιάς και δίπλωμα συμμετοχής, και στις επόμενες διοργανώσεις πρέπει να προβλεφθεί να πάρουν και τα μεγαλύτερα, που σε κάποιο βαθμό απογοητεύτηκαν, καθώς εκείνα πήραν μονο δίπλωμα συμμετοχής και το στεφάνι ηταν για τους 3 πρώτους καθε κατηγορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button