Αστυνομικά

Περισσότερο συμμορφωμένοι οι Μεσσήνιοι οδηγοί σε σύγκριση με άλλες περιοχές

Η χρήση κινητού τηλεφώνου και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση ήταν την εβδομάδα που μας πέρασε η παράβαση της εβδομάδας για τις τροχονομικές υπηρεσίες και, ευτυχώς, αυτή τη φορά η Μεσσηνία δεν ήταν στις πρώτες θέσεις, όπως έχει συμβεί με άλλες παραβάσεις.
Η «παράβαση της εβδομάδας» έχει καθιερωθεί τους τελευταίους μήνες από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Έλεγχος σε 10.000 οχήματα
Στο πλαίσιο συνέχισης των ελέγχων, την προηγούμενη βδομάδα (από 16 έως 22 Απριλίου) κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Από 733 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 10.791 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.850 παραβάσεις και συγκεκριμένα 612 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 1.238 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, όπου βεβαιώθηκαν 389 παραβάσεις, της Κρήτης με 272 παραβάσεις, της Κορίνθου με 64, της Λάρισας με 60, της Ημαθίας με 53 και της Αχαΐας με 52.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης , βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις. Οι 35 ήταν βεβαίωση παράβασης για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι άλλες 9 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη  στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button