Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων το τετραήμερο στο Δήμο Τριφυλίας [Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά – Περιστεριά]

Untitled-2


Πολλές και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας!

Οι εκδηλώσεις για το επόμενο τετραήμερο περιλαμβάνουν έκθεση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους από αύριο το απόγευμα, μουσική συνάντηση στην Πλατεία των Φιλιατρών το βράδυ της Κυριακής καθώς και συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς τη Δευτέρα το βράδυ. Για το λόγο αυτό σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο, στην Κυπαρίσσια, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τριφυλίας και τον Προέδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης προκειμένου να προβάλουν το πλούσιο σε πολιτιστικά δρώμενα τετραήμερο που έρχεται στο Δήμο Τριφυλίας.

123

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τη σημερινή δημοτική αρχή ο τομέας του πολιτισμού λέγοντας τα εξής: «Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προτάξει να προβάλλει όλα τα πολιτιστικά μνημεία του δήμου κάνοντας παράλληλα πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και μεγάλης αξίας ώστε να διακονήσουμε τα μνημεία μας και να φέρουμε όλους τους πολίτες κοντά στην ιστορία και σε αυτό το συναίσθημα που σου δίνει ο τόπος σου. Ο Δήμος Τριφυλίας θέλει να είναι καινοτόμος, θέλει να κάνει πράγματα τα οποία δεν έχουν γίνει σε άλλους δήμους, είναι πάρα πολύ ωραίο ότι δημιουργούνται εμπορικές νύχτες έτσι θεσμοθετούμε μία καινούργια προσπάθεια «Στην Αγορά του Πάρκου» που θα γίνει στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων το τριήμερο 29-31 Ιουλίου. Για εμας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να επισκεπτόμαστε και φέτος την Περιστεριά, μετά από την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε πέρυσι στον ίδιο χώρο φέτος θα φέρουμε ένα μουσικό σύνολο με άλλα ακούσματα με άλλη μουσική που θα αναδεικνύει το χώρο. Πάρα πολύ σημαντική είναι και η βραδιά στην πλατεία των Φιλιατρών που θα γίνει τις επόμενες ημέρες που θα είναι ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής στη Μεσόγειο και στον Ελληνικό χώρο. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις, καθώς για την Τριφυλία ο πολιτισμός είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και ο Τριφύλιος πολίτης έχει μάθει να ζει σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Κατσούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι και την Δευτέρα 1η Αυγούστου σε όλο το Δήμο λέγοντας τα εξής: «Στο πλαίσιο της πολιτιστικής αναβάθμισης του Δήμου μας ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή 29 του μηνός μέχρι και την Δευτέρα 1η Αυγούστου υπάρχει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για τον δήμο μας. Η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου συνεργάστηκε με την ομάδα «Stou Gargalianou Project» και ετοίμασαν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό τριήμερο την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ με την ονομασία «Στου πάρκου την αγορά» όπου μπροστά από τη Μπρίσκειο δημοτική βιβλιοθήκη θα συναντηθούν 40 χειροτέχνες και θα εκθέσουν τα έργα τους σε όλους όσους αγαπούν το χειροποίητο είδος και την ατομική δημιουργικότητα. Την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Γαργαλιάνων θα παρουσίασει συναυλία της Φιλαρμονικής στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων. Την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα υπάρξει μουσική παράσταση με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες την Κατερίνα Τσιρίδου και την Αρετή Κετιμέ σε ένα ταξίδι στη μεσόγειο, στη Μικρά Ασία, στα νησιά μας αλλά και στην παράδοση. Την 1η Αυγούστου ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς μας υποδέχεται για δεύτερη χρονιά μέσα στο χώρο του, με μία μοναδική συναυλία 8 καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button