Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ποινή 8 μηνών για την παθητική κακοποίηση ιπποειδών στη Γιάλοβα

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης για παθητική κακοποίηση ιπποειδών, που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία ιδιώτη στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.
Ειδικότερα, στον παραπάνω Σύλλογο υπήρξε επώνυμη καταγγελία στις 30 Ιουλίου, η οποία ανέφερε ότι σε κτήμα, στην περιοχή της Γιάλοβας βρίσκονταν σε κακή κατάσταση άλογα, πόνυ καθώς και πουλάρια.
Στις  8 Αυγούστου μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στο σημείο και εντόπισαν, όπως υποστηρίζουν, 25 ιπποειδή σε κακή κατάσταση καθώς ήταν χωρίς νερό, υποσιτισμένα, δεμένα και χωρίς ίσκιο.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνδρες του Α.Τ. Πύλου έσπευσαν στο σημείο όπου κατέγραψαν το συμβάν, ενώ δύο από τους αστυνομικούς ήταν και μάρτυρες στη χθεσινή εκδίκαση.
Ακόμη, όπως έκαναν γνωστό τα μέλη του Συλλόγου, κλήθηκε και η Κτηνιατρική Υπηρεσία για να πραγματοποιήσει έλεγχο, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έγινε άμεσα και έτσι αναγκάστηκαν να στείλουν εξώδικο στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Τελικά στις 16 Αυγούστου υπήρξε έκθεση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, που ανέφερε ότι τα άλογα που ελέχθησαν ήταν σε καλή κατάσταση, πλην 2, που ήταν σε μέτρια, ενώ όλα είχαν νερό και γενικότερα διαβίωναν σε καλές συνθήκες.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, δήλωσε στο δικαστήριο, ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 7 Ιουλίου, το οποίο τον ανάγκασε να παραμείνει στο νοσοκομείο Καλαμάτας για μια εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση, αποφυγή κοπιαστικών εργασιών και παραμονή στο σπίτι του, οπότε ο ίδιος εκείνο το διάστημα, όπως υποστήριξε, είχε αναθέσει σε άλλα πρόσωπα τη φροντίδα των ζώων του.
Ακόμα μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που έχει για τα άλογα, τα οποία θεωρεί οικογένεια του και για τα οποία θα έκανε τα πάντα.
Επίσης, θεώρησε άδικο ότι δεν του έγινε καμία σύσταση από τα μέλη του Συλλόγου προτού αυτά προσφύγουν στις Αρχές.
Η δίκη συνεχίστηκε με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, με την αναγνώριση των ελαφρυντικών των μη ταπεινών αιτίων καθώς και της έμπρακτης μετάνοιας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και το Δικαστήριο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστέλλουσα δύναμη
Π.Μπ. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button