Αθλητικά

Ποιο πλεονέκτημα; Αυτό είναι της Ρεάλ – Άλλο είναι το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟ, στα σύννεφα ο Πασκουάλ!

Ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε φοβερό μπάσκετ και έριξε στα σχοινιά τον Ερυθρό Αστέρα, που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην επανάληψη και έκαναν πλάκα στους Σέρβους (91-71), σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο τους. Ο ενθουσιασμός είναι διπλός και τριπλός. Αφενός μεν, γιατί νίκησαν μία ομάδα αδελφοποιημένη στην ουσία με τον Ολυμπιακό, αφετέρου δε, επειδή ελπίζουν για το πλεονέκτημα της έδρας, μετά και την ήττα της Ρεάλ από την Βαλένθια.

Ελπίζουν, αλλά όχι πάρα πολύ, γιατί η Ρεάλ και βατό πρόγραμμα έχει, και την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό διαθέτει. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει την Μακάμπι και την Αρμανι εκτός, καθώς και την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η Ρεάλ να χάσει τουλάχιστον ένα ματς. Εχει να παίξει με την Ζαλγκίρις εντός έδρας, με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα στο Βελιγράδι και με την Μπάμπεργκ στην Μαδρίτη. Τίποτα δεν είναι απίθανο, αλλά η ομάδα του Λάσο παραμένει φαβορί.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, έχουν επιπλέον λόγο να χαμογελάνε, αφού πέρα από τη νίκη, έπαιξε σούπερ και πάλι ο Νικ Καλάθης. Στα 24’35” που αγωνίστηκε κατάφερε να κάνει ρεκόρ καριέρας στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία (με 6), πριν τον αποσύρει ο Τσάβι Πασκουάλ λίγο πριν από το τέλος της γ’ περιόδου για να τον ξεκουράσει. Στο διάστημα που αγωνίστηκε πάντως πρόλαβε να σημειώσει 17 πόντους (με 7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 3/4 βολές), όπως επίσης να “γράψει” 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 λάθη.

Επίσης, ήταν το πρώτο ώριμο παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός είχε 9 πόντους με 1 τρίποντο και 5 ασίστ, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως αυτή την φορά όντως βοήθησε το Τριφύλλι και τους συμπαίκτες του.

Αυτός είναι ο στόχος πλέον του Τσάβι Πασκουάλ. Να μπορέσει να ταριάξει τον Τζέιμς με την υπόλοιπη ομάδα και γενικότερα να βρει την όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία ενόψει των παιχνιδιών της οκτάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερό υλικό, είναι ικανός για τα πάντα, αλλά πρέπει να αποκτήσει την συνοχή, που είχε στο πρώτο μισό της σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button