ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: “Μάγεψαν” το κοινό οι χορωδίες των Γαργαλιάνων και των Μελισσίων [εικόνες – βίντεο]

 

main


Μια μαγική μουσική βραδιά με την Τετράφωνη Χορωδία Γαργαλιάνων «Πολύμνια»  και τη Μικτή Χορωδία Πάσης Ηλικίας Γ’ Καπή Μελισσίων απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαϊου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Αποθήκη 186” του Πολιτιστικού Συλλόγου στους Γαργαλιάνους.

Μέσα από ένα πολυσύνθετο ρεπερτόριο, από κλασικό, διεθνές μέχρι και έντεχνο ελληνικό διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών τα χορωδιακά σύνολα, που συνέθεταν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων, μάγεψαν το κοινό το οποίο και δε σταμάτησε καθ’ όλη τη βραδιά να τα ανταμοίβει με το θερμότατο χειροκρότημά του. Στη σκηνή εμφανίστηκε πρώτη η χορωδία «Πολύμνια» στη συνέχεια η φιλοξενούμενη χορωδία, ενώ στο τέλος και οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί.

Ο Πρόεδρος της χορωδίας “Πολύμνια” κα. Ελίζα Βλαχαδάμη καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποιήση της μουσικής συνάντησης των χορωδιών και ιδιαίτερα την Μικτή Χορωδία Πάσης Ηλικίας Γ’ Καπή Μελισσίων. Τα μέλη της Χορωδίας «Πολύμνια» με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Μορογιώργα, ερμήνευσαν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο κ.α.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Μικτή Χορωδία πάσης Ηλικίας του Γ’ Καπή Μελισσίων που ταξίδεψε στους Γαργαλιάνους προκειμένου να τραγουδήσει γνωστά τραγούδια καλλιτεχνών και να συνδράμει μουσικά στην όμορφη συναυλία που ετοίμασε η χορωδία των Γαργαλιάνων. Η Μικτή Χορωδία πάσης Ηλικίας του Γ’ Καπή Μελισσίων μετράει δύο χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, ωστόσο έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με ποικίλες εμφανίσεις, συνεργασίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνσης της Μαέστρου Καλλιόπη Σκιαδά. Υπεύθυνη του Καπή είναι η κα. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου ενώ μουσικά συνόδευσαν την χορωδία, στο πιάνο η κα. Ψαρογιώργου Ελλένη και στο βιολί η κα. Δροσιά Σκιαδά και ο κ. Αντώνης Αθανασόπουλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο «συνδετικός κρίκος» για την εμφάνιση της φιλοξενούμενης χορωδίας στους Γαργαλιάνους, στάθηκε ο Γαργαλιανιώτης κ. Λεωνίδας Καυκάς ο οποίος είναι μέλος και στις δύο χορωδίες. Μάλιστα ο κ. Καυκάς τραγούδησε μαζί με την σολίστ κ. Έλκη Μπουκίου το τραγούδι «Πρώτη Αγάπη» από την ομώνυμη οπερέτα του Ν. Χατζηαποστόλου.

 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Σταύρος Καλοφωλιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Γιάννης Κατσούλας,  ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης καθώς και εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους Ενοριακούς Ναούς της πόλης των Γαργαλιάνων.

Να σημειωθεί πως σήμερα, Κυριακή στις 11 το πρωί, η χορωδία των Μελισσίων παρουσίασε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων έργα γνωστών καλλιτεχνών!

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12,1

13

14

15

16

17

18

19

20,1

20

21

22

23

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button