ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Διήμερο σεμινάριο βιβλιοδεσίας διαστάσεων στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων

Untitled-1


Διήμερο σεμινάριο βιβλιοδεσίας διαστάσεων 17/12 (μαλακή βιβλιοδεσία) 28/29.07 19:00-22:00 Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων

Δηλώνουμε συμμετοχή μέχρι 26.07!!!
Υπάρχουν μόνο 10 θέσεις!
Ενημερώστε μας για το ενδιαφέρον σας εδώ, στη σελίδα του “ΠΑΡΚΟΥ” στο Facebook
Κόστος συμμετοχής & υλικά: 15€

Στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Χειροτεχνών, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων μια έκθεση βιβλιοδεσίας του Στάθη Καρυδομάτη και δυο ξεχωριστά σεμινάρια δίπλα σε πολύ αξιόλογους ανθρώπους: την Λέττα Πετρουλάκη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με το σεμινάριο της κατασκευής γιγαντόκουκλας και το σεμινάριο βιβλιοδεσίας από τον ίδιο τον Στάθη Καρυδομάτη.

Ο Στάθης Καρυδομάτης είναι αφοσιωμένος στην τέχνη βιβλιοδεσίας από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Βιβλιοδεσίας που ίδρυσε ο Γιώργης Γανιάρης το 1986 στο πλαίσιο του ΕΟΜΜΕΧ, με τη συνεργασία του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργου Βαρλάμου και της κόρης του Φρόσως. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για την Ελλάδα, ο δάσκαλος του, ο Γανιάρης υπήρξε ο κυριότερος εκπρόσωπος του ρεύματος reliure d’ art, δηλαδή, της τάσης στη βιβλιοδεσία που εμφανίστηκε στη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα κι έπαιξε ρόλο στο κίνημα του Μοντερνισμού, αφού πρωταγωνιστές του όπως ο Paul Klee και άλλοι πειραματίστηκαν με τη βιβλιοδεσία ως εκφραστικό μέσο, ο ίδιος το συνέδεσε με τους προβληματισμούς της γενιάς του ’30 και χρησιμοποιώντας μοτίβα και μορφές που παραπέμπουν στη διαχρονικότητα του ελληνισμού

Ο Στάθης Καρυδομάτης είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της ARA Σωματείου Βιβλιοδετών. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις βιβλιοδεσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στην Καλαμάτα διδάσκει βιβλιοδεασια στο Καλλιτεχνικό Στέκι….

Τον έχουμε επισκεφτεί στο Καλλιτεχνικό Στέκι της Καλαμάτας…για να συζητήσουμε για την καλλιτεχνική πορεία του, την μαγευτική έκθεση του στην Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων και το σεμινάριο του οποίο θα μας δώσει την σπάνια ευκαιρία να μάθουμε για την τόσο ιδιαίτερη τέχνη που είναι η τέχνη της εικαστικής βιβλιοδεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button