Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εθελοντικός καθαρισμός ακτών στην Πύλο

fylladio-limenikou-702x336


Ενημερωτικό φυλλάδιο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το Λιμενικό Σώμα

Όπως είναι γνωστό την 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να θυμίσει ότι ο καθένας από τη θέση του αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Ιδιαίτερα η χώρα μας, τόπος με παράδοση στην Εμπορική Ναυτιλία και τον Τουρισμό, επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχει εκδώσει φυλλάδια στην ελληνική και αγγλική γλώσσα με κεντρικό μήνυμα:

“Συμμετέχω ενεργά – Προστατεύω τη θάλασσα”

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας μας!

“Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Για την Ελλάδα, μια κατεξοχήν θαλασσινή χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλήθος νησιών, η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος υψίστης προτεραιότητας 

Η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας. 

Με συντονισμένη δράση και αρμονική συνεργασία, μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου”.

Ο καθένας μας μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διατηρώντας καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές μας.

  • Χρησιμοποιούμε πάντα τα δοχεία περισυλλογής απορριμάτων είτε είμαστε στην ακτή είτε πάνω σε πλοίο
  • Ενημερώνουμε άμεσα την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή για κάθε περιστατικό ρύπανσης που διαπιστώνω, δίνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία, το χρόνο, το είδος, την ποσότητα και την πηγή προέλευσης της ρύπανσης, είτε πρόκειται για απορρίμματα είτε για απόβλητα από παράκτιες δραστηριότητες ή εγκαταστάσεις.

FYLLADIO_0001


 

Επιπρόσθετα, το Λιμεναρχείο Πύλου, κατά την ως άνω ημερομηνία, θα συμμετάσχει από κοινού σε εθελοντικό καθαρισμό ακτών, προς ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των τουριστών της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button