ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τις εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας

1234


Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω πόλης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του, να αναδεικνύει τα αξιοθέατα της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και να τονίζει την ιστορική της σημασία, πραγμαοτποίησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στην ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ το αφιέρωμα «Οι εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας μέσα από τους αιώνες». Πρόκειται για ένα αξιόλογο εγχείρημα του Αριστοτέλη Γκιουλή και του Κώστα Κωνσταντόπουλου, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι ιστορικοί ναοί της περιοχής ως μνημεία και ως σημεία αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για την συλλογή υλικού στο υπό έκδοση βιβλίο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, ενώ έκανε μνεία για το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε φέτος πρώτη φορά στα χρονικά λόγω του τοίχου προστασίας που δεν έχει αποκατασταθεί από τον Δήμο Τριφυλίας.
Η παρουσίαση από τον κ. Γκιουλή περιλάμβανε ένα απαύγασμα από εικόνες και βιντεο, διηγήσεις και αναμνήσεις που αποτελούν βιώματα στην ιστορική πορεία της Άνω Πόλης. Οι δημιουργοί του αφιερώματος φιλοδοξούν, αφού εμπλουτίσουν το υλικό που θα παρουσιαστεί, να προχωρήσουν σε έντυπη έκδοση του, έτσι ώστε η γνώση που προκύπτει από αυτή την προσπάθεια να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους νεότερους. Ιδιαίτερη αναφορά στο οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί η παρουσίαση του γνωστού δικηγόρου Ηλία Παναγιώτη Γιαννόπουλου με υλικό από τον πατέρα του που αποτελεί έναν από τους παλιότερους κατοίκους της Άνω Πόλης και τον συνταξιούχο εφημέριο της Αγίας Τριάδος π. Σταθόπουλο.
Στην εκδήλωση εκτός από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, έδωσαν το παρών δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Μπακούρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Παν. Λούτος, του Συλλόγου Κυπαρισσίων κ. Παναγιωτακόπουλος, ο Πρόεδρος ιστορικών συγγραφέων κ. Στ. Παρασκευόπουλος και πλήθος κόσμου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button