Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Θουκυδίδης δραματικός» στην Αρχαία Μεσσήνη

08.-θουκυδίδης-φωτό_2-504x336


Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», με τίτλο «Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης, παρουσιάζεται στο φυσικό του χώρο, στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης από το Σωματείο «Διάζωμα».

Η παράσταση παρουσιάζεται από τον καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, τον πρόεδρο του Σωματείου “Διάζωμα”, πρ.υπουργό και πρ.δήμαρχο Καλαμάτας Σταύρο Μπένο, τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη και δεκάδες άλλους συντελεστές που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 12 και 13 Αυγούστου.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ο οποίος προλογίζει την παράσταση μαζί με τον Σταύρο Μπένο.
Την δραματοποίηση υπογράφει ο φιλόλογος-θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, την καλλιτεχνική
επιμέλεια ο Δημήτρης Λιγνάδης και την σκηνοθεσία ο Γιάννης Παναγόπουλος. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Αθανασόπουλος, Στέλιος Αναστασιάδης, Nika Von Arden, Matthew Butcher, Yoandy Cabrera, Naomi Campa, Μικές Γλύκας, Παναγιώτης Γουργουλιός, Mark Fisher, Στέργιος Κοντακιώτης, Αθανασία Κουρκάκη, Αουλόνα Λούπα, Ντίνος Μακρής, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, ‘Έλενα Μεγγρέλη, Σήφης Μηλιαράκης, Μάνος Νικάκης, Νεφέλη Οικονόμου, Kirk Ormand, Θάλεια Πιστοφίδου, Ανθή Σαββάκη, Φιλίππα Σαμέλλα, Ηλέκτρα Σαρρή, Γιάννης Σίμος, Tara Wells.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη και γίνεται με δελτία εισόδου, τα οποία θα διατεθούν στο κοινό 2 ώρες πριν την έναρξη ενώ δεν υπάρχουν προσκλήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button