Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Έκθεση με θέμα τη βία κατά των γυναικών

 

kakopoihsh-gynaikwn-1-900x580-900x580


Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα : «Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών» διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, με έργα των συμβουλευόμενων γυναικών του Κέντρου. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 24 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ αποσκοπεί στην μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, πρωί (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και απόγευμα (5 μ.μ. – 8 μ.μ.). Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 (10 π.μ. – 2 μ.μ.), η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση στο κοινό.

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη. Η βία κατά των γυναικών είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες 16-44 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button