Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαματιανό Καρναβάλι 2017 με παρουσιαστές Φερεντίνο – Πούμπουρα και τρεις συναυλίες

 

kalamatiano


Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Χθες, σε αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Καλαμάτας, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ για ακόμα μια φορά κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτινή για την πόλη εκδήλωση.

Μέχρι χθες τα γκρουπ που είχαν δηλώσει συμμετοχή έφταναν τα 21, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του καρναβαλιού να δηλώσουν το δικό τους.

Να σημειωθεί ότι φέτος δίνεται περισσότερο βάρος στα παιχνίδια, αφού τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε πως πολλά γκρουπ δε συμμετείχαν. Έτσι, φέτος αυτά θα γίνονται από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ώστε να εξυπηρετούνται κάποιοι εργαζόμενοι, καθώς και οι μαθητές. Η κορύφωση των παιχνιδιών θα γίνει με εκείνο του «κρυμμένου θησαυρού» στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ανά πάσα στιγμή οι ομάδες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους, καθώς και για τα επόμενα παιχνίδια, μέσω της ιστοσελίδας.

Το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, καθώς και εκθετήριο, θα στεγαστούν και φέτος στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Για το κοινό, το πρώτο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 13 Ιανουαρίου, ενώ το εκθετήριο στις 23 του ίδιου μήνα. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση στο χώρο.

Παράλληλα, μέλημα της Επιτροπής είναι να συμμετάσχουν και σύλλογοι εκτός Καλαμάτας. Έτσι εδώ και μερικές ημέρες άνθρωποί της επισκέπτονται γειτονικά χωριά και ενημερώνουν τους εκεί συλλόγους.
Να σημειωθεί ότι κι αυτό το καρναβάλι αποτελεί μέρος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, που έχουν προϋπολογισμό 65.000 ευρώ.

Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Η έναρξη του Καρναβαλιού θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα διεξαχθεί συναυλία με τους Walkman the band.

Στις 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστεί τον Σάββα Πούμπουρα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «48 ώρες».

Θα ακολουθήσει ένα ντίσκο πάρτι στις 25 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elite, ενώ η κορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, με τη μεσημεριανή παρέλαση και παρουσιαστή πάλι τον Χρήστο Φερεντίνο, αλλά και συναυλία, κατά πάσα πιθανότητα με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.

Το επίσημο τέλος του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα δοθεί στις 3 Μαρτίου, οπότε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου θα βραβευτούν οι νικήτριες ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button