Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργα για τον πολιτισμό στη Μεσσηνία

18268577_10155252490557733_8338529002812979338_n


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δυο σημαντικά για τον πολιτισμό έργα, στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Τα έργα αφορούν την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Μεσσήνης και την επιχορήγηση του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης:
«Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα για τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία των δύο αυτών έργων, προχωράμε στη χρηματοδότησή τους με εθνικούς πόρους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν το πολιτιστικό τους κεφάλαιο. Η ήπια και προσεχτική αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η χώρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και να δώσει μεγάλη ώθηση στις τοπικές οικονομίες».
Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης εκτός από σημαντικό πολιτισμικό κεφάλαιο της περιοχής αποτελεί και ισχυρό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης, κρίσιμου για την τοπική οικονομία.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενούνται για δύο και πλέον δεκαετίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις εξαιρετικής ποιότητας, με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button