Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αλληλοδιδακτικού Καποδιστριακού σχολείου Μεθώνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ τα εγκαίνια του αλληλοδιδακτικού Καποδιστριακού σχολείου Μεθώνης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας καθώς και τον δήμο Πύλου-Νέστορος.

Το παρόν έδωσαν ο τέως Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, η διευθύντρια της διεύθυνσης διαχείρισης εθνικού αρχείου μνημείου του Υπουργείου Πολιτισμού κα Ευγενία Γερούση, η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, η Αρχαιολόγος κα Αγγελοπούλου Ιωάννα,  ο Αντιδήμαρχος Μεθώνης κ. Ιωάννης Ρούσσος, η Πρόεδρος της Τοπικήςικής Κοινότητας Μεθώνης κα Κάζα Κων/να, ο τέως Δήμαρχος Μεθώνης κος Μιχελής, ο τέως δημοτικός Σύμβουλος κος Διονύσης Ψαλλίδας, ο Διευθυντής του Μανιατάκειου Ιδρύματος κος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός του έργου, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με αγιασμό του χώρου και στην συνέχεια απευθύνθηκαν χαιρετισμοί καθώς επίσης έγινε και εκτενής παρουσίαση της αποκατάστασης του έργου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο πολιτισμού ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης για χρήση. Το αλληλοδιδακτικό καποδιστριακό σχολείο αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και είναι εδώ για να φιλοξενήσει δράσεις ανάδειξης πολιτισμού, ιστορίας και όχι μόνο. Η Μεθώνη υπήρξε από την αρχαιότητα κέντρο πολιτισμού και έχει αδιαμφισβήτητα ανάγκη από τέτοιου είδους έργα και εμείς θα συνεχίσουμε να τα υλοποιούμε.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button