Τοπικά Νέα

Συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα στη συνέλευση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – Προβληματισμός για την μικρή προσέλευση

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενος αναρωτιούνταν αν οι αγρότες των Γαργαλιάνων έχουν «λύσει» τα προβλήματά τους

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων η ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Αγριτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Το “παρών” ανάμεσα σε άλλους, όπως και είχαν προσκληθεί,  έδωσαν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, οι πρόεδροι του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, οι πρόεδροι του Α.Σ. Μεσσήνης, Α.Σ. Βάλτας, Α.Σ. Ελαιώνας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας και του Συλλόγου Λογιστών Μεσσηνίας, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Ε. Ανδρινόπουλος.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνέλευση ήταν η μείωση του αφορολόγητου και του ΕΦΚΑ, οι κατασχέσεις και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς και η συμμετοχή σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις. Αναφορά έγινε και για την παύση της δίωξης των 19 αγροτών από την Τριφυλία για το μπλόκο στο Καλό Νερό, τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης στην τοποθέτηση του τόνισε πως θα πρέπει να βρίσκονται οι αγρότες σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, ζητώντας ταυτόχρονα μαζική συμμετοχή.

Στη συνέχεια, ο λογιστής Διονύσιος Γεωργιόπουλος, μέλος του συλλόγου λογιστών Μεσσηνίας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς, χαρακτηρίζοντάς τες «εξοντωτικές» τονίζοντας πως οδηγούν στον μαρασμό της αγοράς. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αυξήσεις του ΕΦΚΑ, καθώς πολλοί αγρότες είδαν τις ασφαλιστικές εισφορές τους αυξημένες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Α.Σ. Μεσσήνης κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος τόνισε το γεγονός πως όλοι αγρότες στην Ελλάδα, από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρόπουλος κάλεσε τον Α.Σ. Γαργαλιάνων να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσίπρα για το αναπτυξιακό συνέδριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων ομιλητών, ωστόσο η συμμετοχή δεν ήταν η δέουσα, με ορισμένους από τους ομιλητές να καυτηριάζουν τη μικρή προσέλευση των συναδέλφων αγροτών στη γενική συνέλευση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button