ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία σκοπευτικού κέντρου στους Γαργαλιάνους

144


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του σώματος από το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελας στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με το σκοπευτικό σύλλογο Γαργαλιάνων «Άρτεμις» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σκοπευτικό κέντρο στην πόλη το Γαργαλιάνων.

Ο κ. Κατσίβελας μιλώντας για το θέμα είπε τα εξής: «Ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με το σκοπευτικό σύλλογο Γαργαλιάνων «Άρτεμις», έχουμε προχωρήσει πολύ ως προς την προσπάθεια που υπάρχει τόσο από το Δήμο όσο και από το σύλλογο για να δημιουργηθεί ένα σκοπευτικό κέντρο στους Γαργαλιάνους. Ήδη υπάρχει αλληλογραφία και έγκριση από το Δασαρχείο για συγκεκριμένο χώρο, ότι δύναται να παραχωρηθεί για αυτή την χρήση, κατά συνέπεια προχωράμε στη σύνταξη φακέλου προκειμένου να πάρουμε δανειοδότηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να γίνει και παραχώρηση του χώρου. Σας το λέω αυτό γιατί ο σύλλογος έχει εθελοντές και υποστηρικτές επιστήμονες οι οποίοι θα κάνουν τις μελέτες, τόσο την περιβαλλοντική όσο και την μελέτη αποκατάστασης του λατομείου  όπου θα γίνει αυτή η ανάπλαση και θα είναι δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο.  Αυτό το κάνουμε γιατί ουσιαστικά ξεμπλοκάρετε μια δυσκολία που υπάρχει ως προς τον τρόπο τον αναθέσεων των μελετητών, μιας και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί του ηλεκτρονικό μητρώο των μελετητών και των συνεργατών του Δημοσίου και του τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή αυτή τη στιγμή προχωράνε αυτές οι μελέτες και θα κληθεί κάποια στιγμή το σώμα να κάνουμε αποδοχή των μελετών η οποία θα είναι δωρεά προς το Δήμο, για να συντομεύσουμε τους δρόμους”.

Για το θέμα της κατασκευής του σκοπευτηρίου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος ο οποίος είπε πως η δημιουργία του αποτελεί διακαή πόθο του συλλόγου «Άρτεμις» εδώ και πολλά χρόνια, για να μη χρειάζεται να μετακινούνται στην Καλαμάτα, εστον Πύργο ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει ανοιχτό σκοπευτήριο. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως η δημιουργία ενός σκοπευτηρίου θα αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή μας καθώς θα μπορούν να γίνουν αγώνες Πανελληνίου επιπέδου. Όπως είπε αυτή διαδικασία έχει ξεκινήσει από πιο παλιά, από το 2010-2011, επί δημαρχοντίας Κ. Κόλλια τονίζοντας πως είχαν γίνει παραστάσεις στο δασαρχείο προκειμένου να δοθεί ο χώρος, ωστόσο η ισχύουσα νομοθεσία τότε δεν επέτρεπε να γίνει αλλαγή χρήσης του παλιού νταμαριού αν πρώτα δεν γινόταν η αποκατάσταση του χώρου. Όμως, μετά την νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα πλέον μπορεί να δοθεί για τη χρήση που ζητά ο σύλλογος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button