Αγροτικά

Προχωρούν οι ψεκασμοί δακοκτονίας στη Μεσσηνία

Εχουν ξεκινήσει και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ψεκασμοί δακοκτονίας στη Μεσσηνία, χωρίς καν να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους ψεκαστές, ώστε να προληφθεί η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή του νομού. Μέχρι τώρα φέρεται να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γενικός ψεκασμός στο παραλιακό μέτωπο, ενώ γίνονται ψεκασμοί και στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για το 2018 (και όχι για κάθε χρόνο), για την έναρξη των ψεκασμών πριν την υπογραφή των συμβάσεων, και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ. Στο μεταξύ, ανάδοχοι ψεκαστές καταθέτουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας συμπληρωματικά δικαιολογητικά και εγγυητικές επιστολές, ώστε τις επόμενες ημέρες να υπογραφούν οι συμβάσεις.

Για τους ψεκασμούς που διενεργούνται δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά όπως μάθαμε, γίνονται ανακοινώσεις στα χωριά ώστε να γνωρίζουν οι παραγωγοί των περιοχών για τους ψεκασμούς και να βοηθούν στην καλύτερη δυνατή υλοποίησή τους. Τους ψεκασμούς επιβλέπουν οι γεωπόνοι από το μόνιμο προσωπικό των διευθύνσεων, καθώς η πρόσληψη των τομεαρχών δακοκτονίας έχει καθυστερήσει, επειδή άργησε η έγκριση από το ΑΣΕΠ.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους τομεάρχες άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Η πρόσληψή τους στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
Γ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button