Αγροτικά

Πρωτοβουλία ΕΑΣ Ζακύνθου για προβολή του τοπικού ελαιολάδου στους τουρίστες του νησιού

Αυξανόμενη είναι η ζήτηση του συσκευασμένου ζακυνθινού ελαιολάδου από τους αλλοδαπούς τουρίστες και σε αυτή την κατεύθυνση ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός θα προχωρήσει σε ειδική καμπάνια για να διαφημίσει το τοπικό μας προϊόν.

Η ζήτηση είναι αισθητή στα μεγάλα σούπερ μάρκετ όπου οι Κινέζοι, οι Πολωνοί και οι Κορεάτες ζητούν λάδι για να το δοκιμάσουν και να το αγοράσουν.

Αν και  οι προμήθειες που γίνονται δεν είναι για μεγάλες συσκευασίες, υπάρχει προοπτική για το λάδι της Ζακύνθου το οποίο μπορεί να απορροφηθεί στην τοπική αγορά αφού οι τουρίστες που έρχονται είναι χιλιάδες. Ειδικά για τους Ασιάτες πρέπει να αναφερθεί ότι ο αριθμός τους συνεχώς μεγαλώνει και με τους ρυθμούς που πάμε, θα έχουμε κάθε χρόνο αύξηση.

Το ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα και κυρίως αυτά που έχουν διαφημιστεί διεθνώς, είναι μεγάλο και η Ζάκυνθος μπορεί σε αυτό τον τομέα να πρωτοπορήσει αρκεί να υπάρξει ένας καλός συντονισμός μεταξύ των αρχών, των επιχειρηματιών και φυσικά των παραγωγών μέσω των οργανώσεών τους.

Τα προϊόντα πρέπει να προσφέρονται σε πολύ καλές συσκευασίες και να η διαφήμισή τους να γίνει με πολλούς τρόπους. Στις διαφημιστικές καμπάνιες για τη Ζάκυνθο και τις περιοχές που προβάλλονται, μπορεί να υπάρχει ενσωματωμένη διαφήμιση και για τα τοπικά προϊόντα όπως λάδι κρασί, σταφίδα κλπ.

Η πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι πολύ καλή και θα τη δούμε να εξελίσσεται τις επόμενες ημέρες αρχικά σε συνεργασία με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: Αγγελική Ξενοφού, ermisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button