Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Πρωτοπόρος η Καλαμάτα στην ψηφιακή εποχή – Πιλοτικό δίκτυο 5G

Την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του διαχειριστή, τον οποίον θα επιλέξει ο Δήμος, σχετικά με την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου 5G στην Καλαμάτα, αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του.


Το συμφωνητικό συνεργασίας περιγράφει το γενικό πλαίσιο, τους στόχους και τα βήματα που απαιτούνται, ώστε να αναπτυχθεί ένα πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη, που θα αποτελέσει την αφετηρία για τη μετέπειτα σταδιακή μετατροπή της σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμαστεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button