Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Πρόβλημα με τη μη αποκομιδή σκουπιδιών στα Φιλιατρά – Γερασμένος ο στόλος του Δήμου με πολλά προβλήματα

Πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η πόλη των Φιλιατρών, λόγω έλλειψης απορριμματοφόρων.

Οι κάδοι σε ορισμένα σημεία της πόλης είναι ξεχειλισμένοι από τα απορρίμματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να δημιουργούν λόφους. 

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα έληξε η σύμβαση μίσθωσης των δύο απορριμματοφόρων (Κυριακή 15 Απριλίου), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον τα απορριμματοφόρα. Επιπλέον, λόγω του ότι υπήρξε μια παράταση της σύμβασης δεν μπορεί να γίνει δεύτερη παράταση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου διαγωνισμός για τη μίσθωση απορριμματοφόρων. Γεγονός είναι πως ο δήμος έχει «προετοιμάσει» το έδαφος για την αγορά δυο μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, ωστόσο ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, με τον δήμο να προκηρύσσει εκ νέου το διαγωνισμό.

Το πρόβλημα γιγαντώνετε από το γεγονός ότι αρκετά από τα απορριμματοφόρα του δήμου βρίσκονται παρκαρισμένα σε συνέργεια περιμένοντας να «κοπούν» τα απαραίτητα κονδύλια για την επισκευή τους. Μέχρι τότε, τα (ήδη) «κουρασμένα» απορριμματοφόρα πλέον κάνουν διπλά και τριπλά δρομολόγια προκειμένου να κάνουν την αποκομιδή.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών «φωνάζει» μέσα από τα παράπονα των κατοίκων αλλά και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων που αντιδρούν στην απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας λόγω κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμού. Πολλοί μιλούν και για σταδιακή πορεία υποβάθμισης πολλών ετών, η οποία σταθερά οδηγεί προς την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button