Αγροτικά

Πρόσκαιρη και τεχνητή η «πίεση» τιμής στο φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

82DB85829C0D92D8E73F2C6B5F5E34DB


Μπίκας Αλέξανδρος

Η τιµή παραγωγού βάσει των εµπορικών πράξεων που καταγράφονται αυτές τις µέρες στη µεν Πελοπόννησο είναι στα 3,70 ευρώ, στη δε Κρήτη στα 3,30 με 3,40 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, στη Λέσβο επίσης στα 3,40 ευρώ το κιλό. Η αδικαιολόγητη, βάσει προβλέψεων για το ύψος της σοδειάς διεθνώς και της ζήτησης που µαίνεται, αυτή «κοιλιά», θεωρείται εν πολλοίς αναµενόµενη, αφού οι πιέσεις κλιµακώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί µιλώντας στην Agrenda ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού «Θερµασία ∆ήµητρα» Κώστας Μέλλος αποτελεί «συνήθη πρακτική των ξένων στην αρχή, να προσπαθούν να προµηθευτούν, σε πιο χαµηλές τιµές, τις περισσότερες ποσότητες που χρειάζονται, πιέζοντας την αγορά και σε µια προσπάθεια να εκµεταλλευτούν τις ανάγκες των παραγωγών για ρευστό».

agronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button