ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στα παλιά σφαγεία Γαργαλιάνων

Πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ, αποφάσισε να επιβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δήμο Τριφυλίας, για την υπαίθρια Εναπόθεση Στερεών Απορριμμάτων στη θέση «Παλαιά Σφαγεία Γαργαλιάνων», της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, με την σχετική εισήγηση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. Π.Ε. Μεσσηνίας, στην από  5.2.2018 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε να έχει πραγματοποιηθεί υπαίθρια εναπόθεση στερεών απορριμμάτων εντός του αύλειου χώρου των παλαιών σφαγείων του πρώην Δ. Γαργαλιάνων, επίσης υπήρχαν ενδείξεις πρόσφατης ανάφλεξης των απορριμμάτων. Τα ανωτέρω συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατά τα οριζόμενα του άρθρου 2 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και επιπλέον αποτελούν παράβαση του άρθρου 10§1 της ΚΥΑ Αριθ.  ΗΠ/50910/2727/03 (Β΄ 1909) και παράβαση του άρθρου 3, παρ. 1, της ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β).

Επιπλέον, διατάσσεται να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στη δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων, ενώ καλεί την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την φύλαξη του χώρου και την αποτροπή επανεμφάνισης παρόμοιων περιστατικών.

Κατά αυτής της απόφασης, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον δήμο Τρίπολης, ενώ αναφορικά με τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου, μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσιοποίησή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button