Κόσμος

Πόσα χρήματα έβγαλαν οι πλούσιοι του πλανήτη μέσα στο 2017

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη γη αύξησαν τις περιουσίες τους συνολικά κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2017, κέρδος που είναι πάνω από το τετραπλάσιο του περυσινού, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές ελαχιστοποίησαν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις για να φτάσουν σε αυτά τα ύψη- ρεκόρ.

Η αύξηση κατά 23% στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, μια καθημερινή κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, είναι εμγαλύτερη συγκριτικά με την αύξηση σχεδόν 20% τόσο για τον δείκτη MSCI World όσο και για τον δείκτη Standard & Poor’s 500.

Ο ιδρυτής του Amazon.com Inc., Jeff Bezos, πρόσθεσε στην περιουσία του τα περισσότερα κέρδη το 2017, ένα ποσό της τάξης των 34,2 δισ. δολαρίων που κατέβασε τον συνιδρυτή της Microsoft Corp. Bill Gates από το «θρόνο» του πλουσιότερου προσώπου στον κόσμο τον Οκτώβριο. Ο Gates, 62 ετών, είχε κρατήσει την θέση από τον Μάιο του 2013 και έχει δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης ύψους 4,6 δισ. δολ. που έκανε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates τον Αύγουστο. Ο Bezos, του οποίου η καθαρή αξία υπερέβη τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, έχει σήμερα καθαρή αξία 99,6 δισ. δολαρίων έναντι 91,3 δισ. δολαρίων για τον Gates.

Ο George Soros απέδωσε επίσης ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του, αποκαλύπτοντας τον Οκτώβριο ότι η οικογένειά του είχε δώσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια στα Open Society Foundations τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή στον αριθμό 195 στην κατάταξη του Bloomberg με καθαρή αξία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, οι 500 δισεκατομμυριούχοι έλεγξαν 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button