Οικονομία

Πότε πρέπει να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Πρόστιμο ήδη από την πρώτη μέρα καθυστέρησης των οφειλών

Με προσαυξήσεις ήδη από την πρώτη μέρα καθυστέρησης είναι αντιμέτωποι όσοι αμελήσουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τόσο τον ΕΝΦΙΑ όσο και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Τα φετινά εκκαθαριστικά περιλαμβάνουν μέχρι και πέντε διαφορετικούς φόρους που υποχρεούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι: Φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

Το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Ακόμη και αν υπάρξει παράταση στις φορολογικές δηλώσεις οι ημερομηνίες πληρωμής δεν αλλάζουν.

Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button