Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δήμος Πύλου Νέστορος: Αναφορά Ηλία Κανάκη στον εισαγγελέα – Αγοράστηκαν 545 βιβλία… ωστόσο μόνο 87 βιβλία έφτασαν! [έγγραφα]

1


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης, έφερε στη δημοσιότητα ένα σοβαρό περιστατικό για το οποίο ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και αφορά την αγορά 545 βιβλίων… όπου έφτασαν μόνο τα 87 στην Πύλο! Μάλιστα, ο κ. Κανάκης κατέθεσε αναφορά στο εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κανάκης σημειώνει στην αναφροά του πως, “Στις 8-10-17, ημέρα Κυριακή και περί ώρα 12.00 φορτηγό αυτοκίνητο του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιάνα, που έχει έδρα στην οδό Κηφισού 91 στο Αιγάλεω Αττική ήρθε στο χώρο της επιχείρησής μου (σ.σ χωριό Παπούλια) προκειμένου να ξεφορτώσει σ’ αυτή υλικά συσκευασίας ελαιόλαδου, τα οποία είχα προμηθευτεί από την Αθήνα και ζητήσει να αποσταλούν στην επιχείρησή μου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, ως δημοτικού συμβούλου, με παρακάλεσε να παραλάβω μαζί με τα δικά μου υλικά και δύο χαρτοκιβώτια με βιβλία τα οποία προορίζονταν για το δήμο Πύλου-Νέστορος και να τα παραδώσω στους εκπροσώπους αυτού, επειδή, λόγω τη Κυριακής, ήταν πολύ πιθανό να μην βρει κανέναν στο δήμο να τα παραδώσει. Την παράκληση αυτή αποδέχθηκα και τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου της παραπάνω εταιρείας παρέδωσε σ’ εμένα τα παραπάνω δύο χαρτοκιβώτια με τα βιβλία και τα παραστατικά συνοδευτικά έγγραφα, δηλαδή το τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής και τη φορτωτική, από τα οποία διαπίστωσα ότι: Ενώ στο τιμολόγιο πώλησης-δελτίο αποστολής φέρονται πωληθέντα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος από την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.», με έδρα την οδό Γ. Παπανδρέου 35 στο Χαϊδάρι Αττικής, 545 βιβλία διάφορου περιεχομένου –τα οποία υποθέτω ότι προορίζονται για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τα οποία αποφασίστηκε πρόσφατα να ιδρυθούν στο δήμο- αντί συνολικού τιμήματος 10.728,28 ευρώ, στα δύο χαρτοκιβώτια που παραδόθηκαν σ’ εμένα για να τα παραδώσω με τη σειρά μου στους εκπροσώπους του δήμου (ποσότητα «δύο χαρτοκιβώτια» αναφέρεται στη φορτωτική και σημειώνεται χειρόγραφα και στο τιμολόγιο) περιέχονται μόλις 87 βιβλία, δηλαδή το 1/7 σχεδόν της φερόμενης ως πωληθείσας ποσότητας, η αξία προφανώς των οποίων υπολείπεται κατά πολύ της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο αξίας των 10.728,28 ευρώ, η οποία θα καταβαλλόταν από το δήμο ως αντίτιμο της αγοράς».

Αυτό που ζητάει ο Ηλίας Κανάκης από την εισαγγελέα είναι: «Επειδή αξιότιμη κα Εισαγγελεύ, η παραπάνω ενέργεια ενδέχεται να υποκρύπτει αξιόποινες πράξεις οργάνων του δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας Σας την καθιστώ γνωστή ζητώντας τη διερεύνησή της και την απόδοση των αναλογούντων ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθεί από τη διερεύνηση αυτή ότι υπάρχουν».

Τέλος, ο κ. Κανάκης υποβάλλει και το τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής καθώς και την φορτωτική του μεταφορέα.

2

3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button