Κόσμος

Πώς ήταν ο Αρκτικός ωκεανός πριν 100 χρόνια

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό, δείχνουν τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο Σουηδός φωτορεπόρτερ Christian Åslund που συνεργάζεται με την Greenpeace, ανακάλυψε στο Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Έτσι, πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να βγάλει φωτογραφίες στα ίδια σημεία στον Αρκτικό Ωκεανό και να τις αντιπαραβάλει με τις παλιές.

Οι φωτογραφίες του είναι μέρος της καμπάνιας του #myclimateaction challenge και ελπίζει πως με αυτό το τρόπο θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους ανθρώπους και να ενθαρρύνει συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή. Οι εικόνες αποτυπώνουν ότι η ανθρώπινη παρέμβαση είναι η αιτία των φυσικών καταστροφών και ο ίδιος τίθεται ενάντια στις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου που έχουν προκαλέσει το λιώσιμο των παγετώνων.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=z94YUGlghdk

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button