Κόσμος

Ρωσία: Το Ισραήλ φταίει για την κατάρριψη του αεροσκάφους Il-20 και τον θάνατο 15 στρατιωτικών

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό S-200 της Συρίας – Το καθεστώς Πούτιν κατηγορεί το Ισραήλ για το θάνατο των 15 επιβαινόντων στο Ιλιούσιν, συνδέοντας την τραγωδία με επιδρομή ισραηλινών F-16 στη Λατάκια – Έμμεση απειλή για ρωσικά αντίποινα στο Ισραήλ – Δείτε βίντεο από την ισραηλινή επιδρομή στη συριακή βάση Χμεϊμίμ στη Λατάκια
Ο ρωσικός στρατός λέει ότι η ισραηλινή επιδρομή στη Συρία πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων, η οποία οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 από ένα συριακό πύραυλο εδάφους-αέρος S-200. Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα το βράδυ τέσσερα μαχητικά F-16 του Ισραήλ επιτέθηκαν στη Λατάκια της Συρίας μετά την προσέγγισή τους από τη Μεσόγειο, ανέφερε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη. Τα ισραηλινά αεροπλάνα ήρθαν σε μικρό υψόμετρο και “δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση για άλλα αεροσκάφη και σκάφη στην περιοχή”, ανέφερε η Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός είπε ότι η φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού “Auvergne” καθώς και ένα ρωσικό αεροπλάνο Il-20 ήταν στην περιοχή της ισραηλινής επιχείρησης.

“Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροπλάνο ως κάλυψη και το έθεσαν ως στόχο των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας της Συρίας. Κατά συνέπεια, το Il-20, το οποίο έχει διατομή ραντάρ πολύ μεγαλύτερο από το F-16, καταρρίφθηκε από ένα βλήμα του συστήματος S-200 “, ανέφερε η δήλωση.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι οι Ισραηλινοί έπρεπε να γνωρίζουν ότι το ρωσικό αεροπλάνο ήταν παρόν στην περιοχή, που δεν τους εμπόδισε από την «πρόκληση». Το Ισραήλ επίσης δεν κατάφερε να προειδοποιήσει εκ των προτέρων τη Ρωσία για την προγραμματισμένη επιχείρηση. Η προειδοποίηση ήρθε ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η επίθεση, η οποία “δεν άφησε χρόνο για να μετακινήσει το ρωσικό αεροπλάνο σε ασφαλή περιοχή”, ανέφερε η δήλωση.

Ρωσία: Το Ισραήλ μας προειδοποίησε ένα λεπτό πριν την επίθεση

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ προειδοποίησε για ένα επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο στη συριακή πόλη της Λατάκιας μόλις ένα λεπτό πριν αυτή εκδηλωθεί.

Το υπουργείο κατηγόρησε ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη για τη σκόπιμη δημιουργία μιας “επικίνδυνης” κατάστασης κοντά στη συριακή πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά σε ρωσική αεροπορική βάση, όπου λέει ότι το αεροσκάφος Il-20 ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι και οι 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν εξαιτίας των περιγραφόμενων ως ανεύθυνων ενεργειών του Ισραήλ.

Βίντεο από την Ισραηλινή επιδρομή δημοσίευσε η συριακή τηλεόραση

Βίντεο από την ισραηλινή επιδρομή, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, στη Λατάκια της Συρίας, δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση της Συρίας.

Οι συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις αναχαίτισαν «εχθρικούς» πυραύλους που είχαν στόχο την παράκτια πόλη Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος, ανέφερε στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA

«Οι αντιαεροπορικές μας δυνάμεις αναχαίτισαν εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα προς την πόλη Λατάκια», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button